Zgadza się. Tam dużo rzeczy robi się ręcznie, dlatego to musi kosztować, dlatego jak widzę turystę, który np targuje się, że maska ręcznie robiona za 3$to za dużo i on może dać 2$ to się nóż w kieszeni otwiera.
Zgadza się. Tam dużo rzeczy robi się ręcznie, dlatego to musi kosztować, dlatego jak widzę turystę, który np targuje się, że maska ręcznie robiona za 3$to za dużo i on może dać 2$ to się nóż w kieszeni otwiera.
tyle ze turysta robi to z przekory lub cwaniactwa bo u siebie musi zapłacić 10 razy tyle albo więcej...a dla tubylca to może być dzienny zarobek ....
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)
niekoniecznie, zastanawiam sie czy targowanie jest czescia spektaklu tak jak w Egipcie czy Turcji?
...a niekoniecznie dlatego, bo niejednokrotnie spotkalem sie w Polsce z oryginalnymi wyrobami w cenach nizszych niz bys kupił go u miejscowego rzemieslnika. Pewnie wynika to z "hurtowej" umowy handlowej. Jezeli targowanie sie jest naturalne, a cen nie ma na towarze, to zejscie o 1 dolca jest wliczone w koszta, a i tak pewnie na tym zarabia.
Hmm... jasne tylko jak ktoś schodzi z 10 (kwota irracjonalna, do 3 a ktoś chce jeszcze wytargować na 2 to już przesada). Taki ktoś też ma rodzinę i coś za przeproszeniem do gara wrzucić musiJa bym to określił mianem braku wyczucia. Oni nie mają wyczucia bo zawsze na początku podają cenę z kosmosu :/ natomiast turyści się tym zarażają od nich i tracą wyczucie w tych dolnych granicach cenowych
![]()
aaa, chyba ze tak, to masz racje! Tez zauwazam brak wyczucia, niestetyMialem taki przypadek w Turcji w Instanbule, az wstyd mi bylo.
Piekne stroje panie nosza.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Ten Pan i Ta pani to Para Młoda? czy goscie. Zdjecie super.
młoda paraNie chce ktoś sigmy 150 mm sprzedać
?
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Pisałem niedawno do sklepu w Szczecinie maila z zapytaniem o tę Sigmę, ale zanim dostałem odpowiedź już kupiłem na Allegro za 2250,- więc może Ty coś utargujeszDostałem taką odpowiedź:
"Posiadam obiektyw Sigma 150mm w wersji powystawowej w bardzo dobrym stanie mechanicznym jak i wizualnym soczewki w stanie idealnym. Obiektyw wyceniony jest na kwotę 2399zł z roczną gwarancją. Obiektyw taki już nigdzie nie jest dostępny jako nowy w razie pytań proszę o kontakt.
Pozdrawiam
Przemysław Kulaszewicz"
Na Allegro sprzedają pod nickiem: sigma-szczecin
Mail do nich: pkulaszewicz@sigma-procentrum.pl
Ostatnio edytowane przez Skora ; 2.02.12 o 23:27
E-30 + E-3 + trochę różności, co by pasowały do całości.![]()