Witam Wszystkich serdecznie.
Jeśli pomyliłem działy bardzo przepraszam i proszę o przeniesienie tematu do odpowiedniego działu.
Od jakiś 3 lat posiadam aparat Olympus SP-560 UZ dokupiłem do niego kartę pamięci Olympus xD 2GB typ M
Ogólnie z kartą wszystko było ok. Czasami tylko karta wołała o formatowanie czy to w aparacie czy po podłączeniu przez wbudowany czytnik kart w laptopie. Formatowanie było robione i karta działała normalnie. Ale ostatnio włożyłem kartę pamięci do czytnika w laptopie została normalnie wykryta więc postanowiłem zrobić jej formatowanie bo już dawno tego nie robiłem. Formatowanie doszło do końca po czym pojawił się komunikat w stylu że formatowanie nie powiodło się (coś w tym stylu, dokładnie nie pamiętam co było napisane). Włożyłem ją do aparatu, po włączeniu go pokazał się komunikat żeby przeczyścić styki lub zrobić formatowanie. Wybrałem opcję formatowania i sytuacja podobna jak w komputerze, formatowanie dochodzi do końca i pokazuje się komunikat "błąd karty"
Na koniec żeby było śmieszniej po włożeniu do czytnika w laptopie karta nie jest wykryta i żadnym innym sposobem w laptopie nie można jej odszukać.
Dodam tylko że czytnik w laptopie jest sprawny inne karty widzi normalnie, aparat też jest sprawny z inną kartą xD działa normalnie.
Czy ktoś z Was spotkał się z takim przypadkiem, wiecie czy można to naprawić?
Dziękuję bardzo
Pozdrawiam