Od jakiegoś czasu przeglądam forum i próbuję znaleźć odpowiedź na pytanie, czy jest sprzęt, którym warto zastąpić moje poczciwe E-520 ? Wątków są setki, problemów tysiące, a ja delej nie wiem, co robić. Swoje kitowe szkła zgodnie z Waszymi zamieszczonymi na Forum radami zamieniłem na ciekawsze, dokupiłem sobie jeszcze inne zabawki i teraz znowu zaczyna brakować mi "czegoś" ... Chciałbym lepiej wykorzystać posiadane sprzęt, szczególnie 14-54, które baaardzo polubiłem. Nie piszcie mi jednak proszę o E-5, gdyż tego mój budżet nie zniesie, ani o Nikonach, Canonach itp superaparatach. Rozpatruję tak naprawdę dwie opcje:
1) E-30
2) E-620
Zaznaczam, że nie jestem zawodowcem, jednak lubię focić. Przez 3 lata zrobiłem kilkanaście tysięcy zdjęć, najczęściej dzieci. Pstrykam tylko dla siebie i czasami dla znajomych, używam z reguły automatyki, a za ustawienia manualne biorę się tylko, jak mam wolny czas, czyli bardzo rzadko. Nie boję się lamp błyskowych, chciałbym jednak móc zrobić dobre zdjęcie przy kiepskim oświetleniu bez błyskania.
Reasumując: co (czy w ogóle coś !!) da mi taka zmiana body ? Jeden z moich kandydatów jest bardziej profi, drugi za to nowszy, czyli teoretycznie oba lepsze ...