Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: e-520 + 14-54 I

| OlyJedi Awatar winnetou
    Mieszka w
    Jasło/Rzeszów/ex-3city
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Odp: e-520 + 14-54 I

Jeśli chodzi o lampę to z czystym sumieniem mogę polecić YN-460/YN-460 II lub YN 560 Do kupienia od 180pln Z mojej skromnej "praktyki" lampka spisuje się bardzo dobrze Gdzieś na forum jest jakiś pseudo elaborat o niej

A błyskanie w najbliższą jasną powierzchnię lub prostacko w górę daje dość znośne efekty.

Ale jak Ci się uda wyhaczyć tą lampkę w cenie poniżej 100 to bierz z zamkniętymi oczami - przynajmniej będziesz miał automatykę
    LRU: #472938 | XMPP winnetou@jabster.pl
    Hołmpejdż | Galerie | "Twórczość" || Free Image Hosting
    E-30 + kilka gratów, brak talentu i światłowstręt

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

zdecydowanie lampę OL może być 36 bądź 50 która niestety jest sporo droższa cięższa i bardziej wymagająca w obsłudze natomiast jest też szybsza i bardziej "efektowna". Co do Metz'a słyszałem różne opinie większość z nich niestety powiedzmy ze nie była najlepsza dodatkowo tylko lampy dedykowane pozwolą ci docelowo na korzystanie z bardziej zaawansowanych funkcji błysku.
    Pozdr.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

To zależy od budżetu. Jak Ciebie stać, to kupuj systemową (czyli olka lub metza jeśli jest w pełni kompatybilny, opinii poszukaj sam), ale też raczej dla takich bajerów jak synchronizacja z krótkimi czasami, niż dla automatyki.

do 250 zł: jeśli trafisz, to bierz systemową, jak nie, to YN 460II

do 450 zł: jeśli focisz, bo ktoś musi dziecku zdjęcia robić, to bierz systemową, jeśli lubisz robić zdjęcia, to 2x YN 460II. druga lampa da Ci wielokrotnie większe możliwości, niż jakiekolwiek zaawansowane funkcje systemowej.
    http://www.maxmodels.pl/index.php?t=...foto&u=7713268 , wiem, że to nie dziecko, ale chodzi o pokazanie różnicy. tu była goła lampa w sufit i druga (widoczna) z czerwonym filtrem w plecy.

ewentualne nadwyżki wydajesz na statyw do lampy (40zł) i inne gadżety. Zdjęcie lampy z sanek też zwiększa możliwości.

zestaw optymalny, opcja full wypas: 1 systemowa + 2-3 YN z gadżetami, czyli od 1500 w górę.
    Ostatnio edytowane przez fret ; 29.12.11 o 16:24

Uprawnienia umieszczania postów