40-150 to takie małe tele... Ostrzył na liściach a nie na motylu? To zapewne AF był na auto. Trzeba było go ustawić na stałe, np. na środek czy cóś.
40-150 to takie małe tele... Ostrzył na liściach a nie na motylu? To zapewne AF był na auto. Trzeba było go ustawić na stałe, np. na środek czy cóś.
Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.
A jak ustawic AF nie na auto ??? nie ma pojecia jak to robic recznie... a kurka wodna bylo wlasnie potrzebne.... Tak liscie ostrzyl idealnie, ale samego motyla nie, jakby byl przezroczysty...
Ino niy godej, żeś nie czytoł instrykcji. Synek...
Dwa sposoby:
- Menu->Aparat2->[---]-> i tu masz 4 tryby do wyboru: AUTO, [x--], [-x-] oraz [--x].
- w trynie fotografowania przycisk INFO, dalej okienko z [---] i tam na szybko możesz wybrać co chcesz.
Synek niy godom, zem czytoł...
Ale nie mam foto pamiecipoza tym : "nie bić , ucze sie"
Thx, za help'a![]()
Dyć niy piera, synekOstrzenie AF lepiej ustawiać tak jak ja chcę a nie jak chce tego aprat. Dzięki temu mogę zrobić takie zdjęcia, a AF nie przejeżdza całej długości
Na tym drugim zdjęciu, celując w środek lokomotywy aparat po prostu się zbuntował i AF [-x-] nie łapał ostrości. Złapał dopiero po przeniesieniu punktu na reflektor![]()
No to trza probowaćPrzy wolnej chwili ( pewnie dopiero kolejna niedziele jak zrzuce garniturek ) popróbuje, a wciągneło nie to diabelsko
Mialem poprzedni sony v717 i wydawało mi sie, ze foto to wziac aparati i nacisnac guziczek, teraz dopiero mnie to bawi, jak za czasow zenitha...
![]()
Dzis doszedl CF 4 GB, juz sie balem jak wlozylem i zobaczylem ERROR ze nie współpracuje, ale wystarczylo zrobic formacik i poszedl.. No widac różnice, w szybkosci zapisu...
Jak już piszesz swoje przeżycia, to choć dodaj jaka karta;pZamieszczone przez kadm_kg
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Sandisk Compact Flash Extreme III - to to cudo...
A przezycia owszem mile kiedu foto nie zapisuje sie 15 sekund![]()