Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Resetowanie się E-1

  1. #1
    | OlyJedi Awatar olifant
    Dołączył
    Jul 2006
    Mieszka w
    Opole
    Posty
    540
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

    Resetowanie się E-1

    Witam

    Dzisiaj podczas wycieczki rowerowej po raz drugi 'zresetował' mi się E-1. W momencie, kiedy wyskoczył czerwony wskaźnik baterii wyłączyłem aparat, wyjąłem baterię (zamiennik blm-1 ansmanna), wsadziłem oryginalny, naładowany i schowałem aparat do plecaka.

    Ku mojemu zdziwnieu, przy kolejnym włączeniu aparatu, wszystkie ustawienia powróciły do stanu 'fabrycznego'; wyzerował się także licznik zrobionych zdjęć, włączeń aparatu itp. w menu serwisowym. Już po raz drugi coś takiego mnie spotkało. Pierwszy raz stało się to we wrześniu, również po wymianie akumulatorka.

    Może mi ktoś wyjaśnić o co biega? Czy ktoś się spotkał już z czymś takim? Nie, żeby mi to szczególnie przeszkadzało, ale chyba nie powinno się tak dziać?

    pozdrawiam

    PS. poza tym aparat działa bez zarzutu
    .

  2. #2
    Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Dołączył
    Apr 2006
    Mieszka w
    opolskie
    Posty
    3.772
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    o ile mnie pamięć nie zawodzi to Jeronimo miał podobny problem ze swoim olkiem aż skończyło się poważną awarią. Też chodziło o zamiennik zasilania aparatu.

  3. #3
    Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Dołączył
    Feb 2003
    Mieszka w
    wielkopolska
    Posty
    3.042
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    podobny problem mialem/mam w C4000zoom a co do lustrzanki to w E300 mialem problem podczas zmiany obiektywów
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

  4. #4
    Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Dołączył
    Apr 2006
    Mieszka w
    opolskie
    Posty
    3.772
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    Jeronimo wybacz coś mi świtało a jednak nie dokładnie.

  5. #5
    tymin3
    Gość
    Tez tak mialem ze 3 razy dodatkowo kasuje sie licznik zdjec w meni serwisowym, szkoda

  6. #6
      | OlyJedi Awatar grizz
    Dołączył
    Jun 2005
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    12.681
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tymin3
    Tez tak mialem ze 3 razy dodatkowo kasuje sie licznik zdjec w meni serwisowym, szkoda
    hehe a potem ludzie sie dziwią \, ze na allegro są półtoraroczne olki z 2000 klatek przebiegu ;p

  7. #7
    | OlyJedi Awatar ziemia01
    Dołączył
    Oct 2005
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Posty
    2.190
    Siła reputacji
    67
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz
    hehe a potem ludzie sie dziwią \, ze na allegro są półtoraroczne olki z 2000 klatek przebiegu ;p
    i wszystko się wyjaśniło a piszą, że leżał w szafie lub żona mało używała

  8. #8
    | OlyJedi
    Dołączył
    Dec 2004
    Mieszka w
    Toruń
    Posty
    163
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Mój też wczoraj przeżył reset dokładnie jak autorowi postu na zamienniku aku (bliżej nie określonym) jak się pojawił czerwony wskażnik baterii za którymś włączeniem padło całkiem zasilanie (do 0) i wszystko się skasowało łącznie z licznikiem w menu serwisowym. Mój E1 zaczyna nowe życie pomimo 3 lat w menu serwisowym kilkanaście fotek
    Niewiem czy jeszcze używać tego zamiennika czy wyrzucić do kosza bo po naładowaniu włożyłem i niby wszystko ok ale podejrzanie krótko się ładował jakieś pół godziny.

  9. #9
    | OlyJedi
    Dołączył
    May 2006
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Posty
    1.094
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Mnie zas E1 resetowala sie jakies pol roku temu po raz ostatni az tu nagle w sobote 3 razy w ciagu niespelna 5 minut. Aku oryginalne, naladowane. W trakcie robienia fotek kiszka... migala dioda zapisu fotek na karte i migala i migala itd. musialem wyjac baterke i utracilem wszystkie fotki w tej serii co byly w buforze. Tak mysle ze aby to nie jest problem z karta pamięci. Uzywam Kingstonka x50.
    ...był Olek jest A6000

  10. #10
    | OlyJedi Awatar olifant
    Dołączył
    Jul 2006
    Mieszka w
    Opole
    Posty
    540
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz
    hehe a potem ludzie sie dziwią \, ze na allegro są półtoraroczne olki z 2000 klatek przebiegu ;p
    no ja już jestem 10 tysięcy klatek do tyłu albo i nawet 11

    Cytat Zamieszczone przez kisi
    Mnie zas E1 resetowala sie jakies pol roku temu po raz ostatni az tu nagle w sobote 3 razy w ciagu niespelna 5 minut. Aku oryginalne, naladowane. W trakcie robienia fotek kiszka... migala dioda zapisu fotek na karte i migala i migala itd. musialem wyjac baterke i utracilem wszystkie fotki w tej serii co byly w buforze. Tak mysle ze aby to nie jest problem z karta pamięci. Uzywam Kingstonka x50.
    ale to chyba zwykła zawieszka przy zrzucaniu zdjęć na kartę? czy też się tak wszystko 'wyzerowalo'? jeśli nie, to także stawiałbym na jakiś problem z kartą. ja do tej pory używałem kingstona elite pro 1gb. teraz kupiłem sandiska ultra II
    .

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
 
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.