Pewnie w czwartek skończą się dyskusje![]()
Pewnie w czwartek skończą się dyskusje![]()
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
Czy wiadomo coś na temat jakości wizjera w E-510? Czy będzie to dokładnie to samo g... co w poprzednich modelach?
5Dm3
ponoć ma być trochę wiekszy ten judasz ale bez rewelacji :/Zamieszczone przez Mariusz M
www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8
Słyszałem, że ma być pryzmat i coś zbliżonego do E1, ale po namyśle chyba nie bo puszka sporo mniejsza, więc chyba judasz
![]()
/*...................*/
/* ...........................*/
To, ze mała to niec nie znaszy.. pentax *istDs tez był mały... a wizjer miał ogromny jak na cyfrę.Zamieszczone przez zibi1303
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Na forum na dpreview.com ludzie porównują wizjer do E1. E510 jest większy od E500.
A przykładowe fotki pierwszych posiadaczy wymiatająWyłączona redukcja szumów, wg. fotek (ciemnych, zaciemnionych miejsc ), iso800 jak najbardziej używalne. Nawet iso1600 nieźle wygląda.
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=23486888
http://www.pbase.com/maddogmd11/e510_test_shots
hmmm wcieniu na płocie to juz przy iso800 robi się kaszana :/Zamieszczone przez salvadhor
No cóz czekam jeszcze jak będzie się miec rozpiętosc tonalna/plastyka w porównaniu z dziadkiem.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
No ja nie jestem taki och i ach, przy ISO1600. Widać poprawę i to znaczną, ale mnie satysfakcjonuje dopiero ISO800. Co jak na taką puszkę to niezłe osiągniecie. (Nadmienię, że i Canon mnie tu nie zachwyca. Wysokie ISO to już takie grafiti, że bolą mnie oczy). Oczywiście mówię o tym co wychodzi z aparatu. Bo ten przykład z NoiseNinja jest bardzo dobry i widać że już będzie można spokojnie używać i ISO1600 w razie czego.
Jednak najbardziej mnie cieszy że naprawdę dystans na tym polu został prawie zniwelowany do innych producentów i może za rok dwa doczekamy się , że przestanie sie kojarzyć Olka z szumami :P. Jak Olek tego nie wykorzysta aby zwiększyć udział w rynku, to jest gamoń
/*...................*/
/* ...........................*/
Tyle znalazlem o wizjerze w E-510:
" * krycie: ok. 95%
* powiększenie: ok. 0,92x z obiektywem 50mm ustawionym na nieskończoność przy -1 dioptrii
* korekta dioptrii: -3 do +1 dpt
* punkt oczny 14mm (w E-500 bylo zdaje sie mniej)",
ale tez cos pamietam, jakoby mial tam byc pryzmat, a nie uklad luster. Moze mi sie cos pomylilo.
Niestety musze kolegow zmartwic. Z odpowiedzi Olympus Polska wynika (odpowiedz uzyskalem jeszcze w dniu zadania pytaniaZamieszczone przez suchar
ze bedzie to uklad luster nie pryzmat.
![]()
E - 300 Dual KIT + SIGMA 30 F1.4 EX + Fl-36 + CF 1 GB plus przystawki