Poczekaj z miesiąc.Zamieszczone przez Woytec60
Poczekaj z miesiąc.Zamieszczone przez Woytec60
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Sorry, miało być 3700
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
Dostałem to cudo
Najpierw ładowałem baterię (5 godzin!) a teraz próbuję oswoić się z aparatem.
Trochę trudno, chociaz prezentuje się (i trzyma także) doskonale.
Włącznik dziwnie, bo nie wokół migawki, kółko nastaw z tyłu a ja odruchowo szukam z przodu...
Brakuje mi lampki doświetlającej autofokus, bardzo mi brakuje![]()
Na razie najbardziej zdziwiła mnie niemozność korzystania z programu "Panorama" z kartą CF. Musi być XD albo program nie działa![]()
Może mi ktoś wytłumaczyć takie kuriozum?
Panorama pracuje tylko z XD
c-7070
Tryb panorama dziala tylko z kartami xD Olympusa i to chyba tylko w wersji H. A wlasciwie to po co ci ten tryb? Mam taka karte xD i ten tryb i moim zdaniem jest on z lekka bezuzyteczny...
Potestuj stabilizacje, zrob jakies fotki z wysokim ISO, coby ciekawosc wszystkich zaspokoicCzy ktos wie, czy w Wawie E-510 jest juz w jakims sklepie stacjonarnym? Z ciekawosci chetnie bym wpadl i go obejrzal.
Wiem, iż Kraków nie Stolica - a grupa uzależnionaZamieszczone przez suchar
od fotografii ma już na spotkaniu nowe narzędzie ...
Na najbliższym spotkaniu ...
http://www.ggf.malopolska.pl
Będzie do "macania" najnowsze
dziecko Olympusa ... E-510.
Dzięki uprzejmości sklepu :
http://www.sklepfotograficzny.pl/apa...E-510-14-42mm/
Dla GGFu ceny promocyjne !
P.S.
Przed chwilą przywiozłem z owego sklepu i "rozmawiam"
z aparatem
Witam,
Czy E-410/510 potrafi ostrzyć w warunkach, przy których E-1 nawet nie próbuje ustawiać ostrości?
Pozdrawiam
Jarek
Bez włączonego wspomagania autofokosa,Zamieszczone przez wido
tak E-510 jak i E-1 GŁUPIEJE , acz
E-1 mądrzej się zachowuje.
E-500 również bez "spawarki" nie ustawi
ostrości w nędznych warunkach.
Zamieszczone przez lech2
Z ciekawością czekamy na Twoją recenzję i info na temat tego, jak się sprawdza to LV i stabilizacja.
Pozdrówka
Dziękuję za informacje. W jakich warunkach Pan to testował? Szkoda, że wygląda to nieciekawie, a już miałem nadzieję, że będzie lepiej, ponieważ na wieczornych imprezach, jeśli coś jest poza zasięgiem wspomagania AF, to AF w E-1 z reguły stoi w miejscu i w ogóle nie próbuje ustawiać ostrości, a nawet jak fotografowane obiekty są w zasięgu wspomagania i jest jakiś ruch to bardzo dużo wychodzi nieostrych i zostaje tylko MF, który niestety nie zawsze się sprawdza. Jest to bardzo denerwujące, szczególnie w krytycznych sytuacjach. Czy E-510 chociaż dobrze współpracuje ze wspomaganiem AF wbudowanym w lampy FL?Zamieszczone przez lech2
Pozdrawiam
Jarek