a to ciekawe z tą baterią, ja słyszałem że 600-700 fot to max... jakby to byla prawda to super jeszcze nie testowałem pod tym kątemZamieszczone przez ss
![]()
a to ciekawe z tą baterią, ja słyszałem że 600-700 fot to max... jakby to byla prawda to super jeszcze nie testowałem pod tym kątemZamieszczone przez ss
![]()
Zwykle około 450 zdięć tak średni w tym myślę około 20% z lampą. Tak mam ja i jeszcze dwie osoby które znam.
Abedin
u mnie po pierwszym ładowaniu to było jakieś 300 fotek w tym dużo zabawy i padła. Teraz mam też mam lekko ponad 300 ale wolę załadować bo nie chciałbym aby się wyczerpała jak gdzieś wyjdę w plener.
no właśnie też mi sie tak wydaje że tyle ale nie 2000, lubię często wyjeżdzac i zależy mi aby aku długo trzymał... oczywiście kupię sobie drugi![]()
Na liczniku mam 1800 fotek-bateria dwa razy ladowana.Drugie ladowanie bylo jak mialem okolo 800 fotek.Jeszcze teraz na czerwono mnie sie nie zaswieca.Fakt,ze z lampa tylko kilka zrobilem.
Najbardziej prądożerna jest lampa, ilość zdjęć idzie w parze głównie z tym czy wykonujemy foty z lampą czy bez. Prądożerne może też być ciągłe korzystanie z podglądu na żywo na wyświetlaczu LCD. Ogólnie do baterii nie mam zastrzeżeń, średnio ok 400 fotek. Zawsze staram się rozładować baterię "w miarę możliwości" do końca a następnie ładuje przez nockę. Co do czułości ISO faktycznie brak wartości pośrednich, ale tak jak mówili poprzednicy jest to tylko kwestia oprogramowania, pytanie tylko czy taki firmware powstanie do E-510.
Panasonic gx80
Witam, mam problem, wyszedłem wyprowadzić na spacer dzisiaj mojego e-510, temperatura na dworze +1C, po około 1/2h robienia zdjęć schowałem do do SS200, wyjąłem go z niego po 15 minutach i zrobiłem kilka zdjęć- efekt był taki:
http://img106.imageshack.us/img106/9...1051417mr1.jpg
http://img149.imageshack.us/img149/6...1051424en9.jpg
(program: P, ISO 800, Korekcja EV +0,3; nasycenie +1, kontrast -1, ostrość +1, WB auto)
W domu jak doszedł do temperatury pokojowej "paski" już się nie objawiają. Czy ktoś się spotkał z czymś takim? Jakie mogą być tego przyczyny? Cz to podpada pod serwis?
pzdr.
Ja bym zapytał się mailem serwisu (dołączając zdjęcia).
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
hohoho kolorowoo, nawet bym nie pomyślał, że takie coś może się stac przy takiej stosunkowo nienajniższej temperaturce. Może niepotzrebnie schowałes go do tej całej;''SS200'' (nie wiem co to ale domyślam się, że jakaś kabura/torba) ja jak używam sprzetu na mrozie nie chowam go i nie wyjmuje, trzymam wyciagnięty i ciągle włączony albo schowany.A jeśli już chowam to zostawiam włonczony, i jak narazie nic się nie stało i oby tak pozostało nadal
![]()
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?
W ubiegłym roku moim kompaktem robiłem zdjęcia przy około -10-15 i żyje do dziś... jeśli zrobisz tak jak proponuje Radek to napisz co wykrył u niego serwis.