Strona 24 z 32 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 313

Wątek: Test E-510

ss
    Gość
    Słuchajcie ale jedno to faktycznie potwierdza wiele testów, że E510 i e410 ma w słabym oświetleniu wolny autofocus, jednak powiedzcie, szczeże z waszego doświadczenia czy e500 e330 e-1 są naprawdę tak powolne? A i zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, czy waszym zdaniem nie bedzie to przeszkadzało, że fotki z e410 są za bardzo przeostrzone? Wiecie ustawienia domyślne są na 0 a ostrość taka, że z e510 na +2 takiej się nie uzyska. W fotopolis pisali, że to wada i że zdjęcia z puszki e410 nie powinny być tak ostre. mnie osobiście bardzo to leży. Dzisiaj gdy rozważam zakup e400, e410 lub e510 myśle o tym, czy faktycznie lepiej nie zrobili Ci z was co kupili e400 co prawda trochę więcej szumi, ale tak jak wielu już z was mówiło szumem nie ma się co przejmować i ja także to potwierdzam . E 400 klusi niską ceną i ma 2 obiektywy, e510 kusi mnie stabilizacją oraz dobrą baterią 2000 zdjęć na jednym naładowaniu jak dla mnie super. E410 kusi chyba tym, że lepsza matryca jest. Wybiore pewnie to na co mnie będzie stać. Ostatnio widziałem w Vobis e500 za 1599zł i to mnie rozłożyło, przecież to dobry sprawdzony aparat jest.

Sylwek
    ten wyrzucony niestety

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    KUP cokolwiek chłopie... albo wertuj testy do 2010 czekając na ideał, którego nie będzie.

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    hehe, a w marcu to dopiero będziesz miał problem . będzie E-520, E3 i kto wie co jeszcze, a E510 będzie śmiesznie tani.... Co wtedy zrobisz ? Radzę sie już zastanawiać
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Ja dziś przeżyłem spore rozczarowanie związane z AF w E410.
    Potrzebowałem zdjęcie "katalogowe" przedmiotu. Tłem była granatowa karimata. Obiekt miał elementy metalowe oraz przezroczystą osłonę. Najpierw zrobiłem prowizoryczny plan w raczej zacienionym miejscu. I AF nie potrafił sobie poradzić- ani z AF Assist ani bez. Panasonic FZ20 w podobnych warunkach dawał sobie rade bez większego problemu.
    Używałem kitowego 40-150, fociłem ze statywu. Później wrzucę jakąś fotkę dla ilustracji problemu

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan
    Ja dziś przeżyłem spore rozczarowanie związane z AF w E410.
    Potrzebowałem zdjęcie "katalogowe" przedmiotu. Tłem była granatowa karimata. Obiekt miał elementy metalowe oraz przezroczystą osłonę. Najpierw zrobiłem prowizoryczny plan w raczej zacienionym miejscu. I AF nie potrafił sobie poradzić- ani z AF Assist ani bez. Panasonic FZ20 w podobnych warunkach dawał sobie rade bez większego problemu.
    Używałem kitowego 40-150, fociłem ze statywu. Później wrzucę jakąś fotkę dla ilustracji problemu
    A z jakiej odległości robiłeś zdjęcie?

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Używałem kitowego 40-150...
    znasz przysłowie "z gówna bata nie ukręcisz" albo "aby wyjąć trzeba najpierw włożyć"?
    tele nie jest obiektywem studyjnym, z racji ciemności i minimalnej odległości ostrzenia po prostu potrzebuje PRZESTRZENI I ŚWIATŁA...

jakbyś był twardy, to poprosiłbyś kogoś o wystawienie ręki obok stołu i ostrzył na dłoń...

ss
    Gość
    JA kupie Olympusa bo wypada najkorzystniej cenowo do jakości oraz bedzie to mój już 3 olek przyzwycziłem się do niego i już, ale chciałbym z wami dzielić się spostrzeżeniami i tu wiem, że to będzie niemożliwe, wiadomo dlaczego przepraszam głupio się tłumacze ale mieć olka i nie być tu to trochę głupie nieprawda?

Sylwek

| OlyJedi Awatar dziobolek
    Mieszka w
    Dublin - Ireland
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    Używałem kitowego 40-150...
    znasz przysłowie "z gówna bata nie ukręcisz" albo "aby wyjąć trzeba najpierw włożyć"?
    tele nie jest obiektywem studyjnym, z racji ciemności i minimalnej odległości ostrzenia po prostu potrzebuje PRZESTRZENI I ŚWIATŁA...
    Aleś dowalił...
    A skąd wiesz jakie tam było światło???

Wystarczy Uruchomić funkcję "Myślenie" i ustawić ją w trybie "Spryt"
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    mylisz sie ss i to bardzo, a to że akurat dziś większość dosięgła głupawka ...
    tak bywa....
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Karool- Tylko kurde kogo - to raz.

Myślenie uruchomiłem.. czy spryt to nie wiem- bo te wiąże sie z DOŚWIADCZENIEM a to przychodzi po parunastu tysiącach świadomie zrobionych zdjęć. Tak więc pomysł Karola nie przyszedł mi do głowy.
    Tak czy owak fota jest. Co wyszło- okaże sie po obejrzeniu odbitki 30x45 cm .

Zdjęcia robiłem z odległości ok metra.. o minimalnej odległości ostrzenia wiem.