Strona 20 z 32 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 313

Wątek: Test E-510

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Dwa dni temu ogladalem w sklepie E-510, majac przy sobie E330. Mialem malo czasu, bo wpadlem tam raczej przypadkiem, ale kilka wnioskow mi sie nasunelo. Po pierwsze wizjer jest ciut wiekszy i jasniejszy (mialem podpiete 14-54, ale przymykalem do tej samej wartosci przyslony, jaka byla minimalna w 14-42, czyli 3,5 na krotkim koncu). Grip wyraznie mniej mi lezal. Aparat byl dla mnie ciut maly, dlon mi zjezdzala z gripa. No i to nieszczesne nowe menu, takie samo jak w E-410. Jakos zupelnie nie moge sie do niego przyzywczaic, wyglada zabawkowo. Tak jak jest w E330 mi odpowiada. Po prostu wyswietlane sa informacje. Ciekaw jestem, tak sie zastanawiam z czystej ciekawosci, jak menu bedzie wygladalo w E-P1. Chyba nie tak samo, bo to w E-410 i E-510 wyglada co najmniej "nieprofesjonalnie"
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam wszystkich.
    Mam pytanie do użytkowników E410 lubE-510. I na prawdę potrzebuję odpowiedzi na nie, ponieważ bardzo chciałbym go kupić (mowa o E-510). Martwi mnie jednak jedna rzecz. Zarówno w testach fotopolis (e-410) jak i optyczne (e-510) wystąpił problem jasnej linii ukazującej się na zdjęciach blisko górnej części kadru. Jak to się ma w praktyce, to znaczy, czy owa linia faktycznie stanowi problem????. I czy pojawiała się ona w waszych zdjęciach???? Z pewnością zdarzą mi się zdjęcia takie jak w teście "optycznych" ponieważ lubię fotografować przyrodę (ptaki i takie tam inne rzeczy).
    Z góry dziękuję za odpowiedź. Za 2 tygodnie mam ślub i chciałbym zabrać to lustro na urlop "miodowy" i porobić już coś zdjęć nowym nabytkiem.
    Hajcer

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    nic sie nie pojawia.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar Largo
    Mieszka w
    Słupca
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ja mam e-510 od prawie miesiąca, zrobiłem nim ponad 3000 zdjęć i żadnych lini na swoich zdjęciach nie mam...
    Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, a mistrz martwi się o światło...
    www.adamkrol.com

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    przymykalem do tej samej wartosci przyslony
    ale patrzyłeś przez przysłonę otwartą, ponieważ dziura domykana jest jedynie na czas ekspozycji a wizjerem kadrujesz zawsze przez największy dostępny otwór przy danej ogniskowej.

Hajcer:
    nie patrz na jakieś testy, tylko kup cokolwiek i rób zdjęcia... E-510 póki co wymiata w swojej klasie cenowej.

| OlyJedi Awatar Sagarmatha
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Jasna linia

Witam
    Mam 510 i żadnej jasnej linii nie mam na zdjęciach.
    Może na jakiś przedprodukcyjnych był ten problem.
    Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar afonia68
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Hajcer
    Witam wszystkich.
    Mam pytanie do użytkowników E410 lubE-510. I na prawdę potrzebuję odpowiedzi na nie, ponieważ bardzo chciałbym go kupić (mowa o E-510). Martwi mnie jednak jedna rzecz. Zarówno w testach fotopolis (e-410) jak i optyczne (e-510) wystąpił problem jasnej linii ukazującej się na zdjęciach blisko górnej części kadru. Jak to się ma w praktyce, to znaczy, czy owa linia faktycznie stanowi problem????. I czy pojawiała się ona w waszych zdjęciach???? Z pewnością zdarzą mi się zdjęcia takie jak w teście "optycznych" ponieważ lubię fotografować przyrodę (ptaki i takie tam inne rzeczy).
    Z góry dziękuję za odpowiedź. Za 2 tygodnie mam ślub i chciałbym zabrać to lustro na urlop "miodowy" i porobić już coś zdjęć nowym nabytkiem.
    Hajcer
    Witam,
    Mam E510 od niedługiego czasu. Żadna jasna linia nie pojawia się na zdjęciach wykonanych moim olkiem.
    Nikt nie jest twoim wrogiem,
    nikt nie jest twoim przyjacielem,
    Każdy jest twoim nauczycielem.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Dawac jakies fotki z E510!!
    cz3esc.Ch.

| OlyJedi Awatar lech2
    Mieszka w
    - GALICJA - Krakow
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez chomsky
    Dawac jakies fotki z E510!!
    cz3esc.Ch.
    Ostatnie reportaże są wykonane E-510 ... :
    http://www.ggf.malopolska.pl/reportaz.html
    tj. Doda oraz Historia N.Huty.

P.S.
    Przecie Ty powinieneś wiedzieć gdzie szukać ?.
    z Poważaniem .. Leszek Tańcula .. Kraków
    http://www.lechfoto.pl/
    http://www.kki.pl/lech/ggf/

Awatar Olymp
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Hajcer
    Witam wszystkich.
    Hajcer
    Podrzuć link do tego zdjęcia na którym jest ta linia, zobaczymy czy to faktycznie będzie przeszkadzało, i w jakich warunkach może się pojawiać.
    Jeśli twoje zdjęcia są kiepskie to znaczy że nie byłeś dostatecznie blisko.
    E500 + ED14-42 + ED40-150 + CFII1GB+CFIII8GB+Hama polaryzacja kołowa
    A poza tym to zielony w fotografii.