Świetne fotki - lessie! Gratulacje i pozdrówka.
Świetne fotki - lessie! Gratulacje i pozdrówka.
ale to nie moje....![]()
![]()
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
i kolejny tescik:
http://www.optyczne.pl/index.php?tes...st_ap=51&roz=1
w sumie to kiepsko to wyglada zwalszcza ta rozpietosc tonalna matrycy jak bedzie tak samo w E-3 ja wole E-1.
w tym zapowiadanym, dużym modelu, na pewno nie będzie lipy jeśli chodzi o rozpiętość. jeśli mieliby powielić błąd z E-410/E-510, to mogliby wcale go nie wypuszczać. jestem spokojny o to, że coś wyczarują i będzie wporzo.
Poogladalem sobie zdjecia z "optycznych", szczegolnie tych butelek, z roznych testowanych aparatow. Poogladajcie!
czesc.Ch
no tak, z canona najladniej, pewnie dlatego ze lepiej oswietlili
ogolnie rzetelnosc w naukowym rozumieniu kiepska.
Ale poczytalem sobie o 24-105 IS f4 canona... w pewnym sensie ten obiektyw ma dziure 5.6-8... Spora aberacja na planszy testowej. Ciekawe co sie dzieje w realu? Na sloncu? I z 5d.
A ZD 35 : ZERO aberacji.
I'm so happy with my new black body.
Fotografia reklamowa, eventy, konferencje, Warszawa - http://www.fantasmatic.pl/
Sorki za mały OT, ale powiedzcie mi, czy te nowe kity 14-42 i 40-150 kręcą mordą przy ostrzeniu?
Pozdrawiam,
Piotr.
Te obiektywy mają wewnętrzne ogniskowanie przy ostrzeniu, więc nie tylko nie "kręcą mordą", ale nawet nie zmieniają swojej długości w czasie tej operacji.Zamieszczone przez P
Mordką nie kręcą to fakt, ale długość zmieniają i to znacznie.Zamieszczone przez dorjan
14-42 wyjeżdża 1 człon a 40-150 wyjeżdżają 2 człony.
Jeśli twoje zdjęcia są kiepskie to znaczy że nie byłeś dostatecznie blisko.
E500 + ED14-42 + ED40-150 + CFII1GB+CFIII8GB+Hama polaryzacja kołowa
A poza tym to zielony w fotografii.
Olymp, czytaj ze zrozumieniem i nie wprowadzaj błędnych informacji.
Powtórzę jeszcze raz.
Obydwa nowe obiektywy kitowe mają wewnętrzne ogniskowanie podczas wyostrzania i w czasie tej operacji (wyostrzania) nie zmienia się rozmiar obiektywu. Zmiana długości obiektywu następuje jedynie podczas zmiany ogniskowej. W poprzednich wersjach (dłuższej i jaśniejszej) w czasie ostrzenia czołówka obiektywu zmienia swoje położenie, a 40-150mm dodatkowo "kręci mordką".
Pozdrawiam.