Strona 18 z 32 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 313

Wątek: Test E-510

| OlyJedi Awatar elfior
    Mieszka w
    z winnego grodu :)
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Niestety, to instrukcja podstawowa. Myślę, że zaawansowana powinna mieć o wiele wiecej stron, tak jak ma np. E-500

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    woytek,
    upraszczałem. Chodzi mi o to że E-510 to dobra maszyna ale nie będzie mieć wszystkiego i kosztować 3 patyki. Chyba mało ludzi tu pamięta o jednej rzeczy: kupiliśmy E-1 za bezcen więc dostaliśmy aparat ponad amatorski za amatorską kasę. Teraz byśmy chcieli podobnie zrobić z nóweczką z bajerami. ale tak nie jest.....i raczej nie będzie...
    Jak ktoś tego chce i płacze nad D80 i Pentaksem albo Canonem jakie one są super i tanie jak barszcz to sam sobie odpowiada na pytanie co zrobić....byłem niedawno w tym samym punkcie. Przeanalizowałem temat i stwierdziłem - zostaję. Podoba mi się to co robi Olympus. Póki co wystarczyłby mi E-510 ale przyzwyczaiłem się do ergonomii i pewnie skusze się na Następcę. W Canonie za 30D i 100-400 musiałbym dać praktycznie 10 tysiaków prawie. Zmiana bez sensu...a gdzie do tego coś w stylu 14-54, lampa itd....?
    Zawodowcy i zarabiający na życie sprzętem są już w Canonie lub będą. Amatorzy i niszowcy mają wybór. Niszowcy to właściwie mają tylko jeden - Olek ( fotki podwodne, makro itp...)

Aha, ja też jestem amatorem...

Oleryk
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Kubus Puchatek
    A jakies zdjęcia to robisz ? Czy to sprzęt do szpanu ? Pochwal sie.
    O znowu ten misiek
    Coś tam robię ale niewiele. Ostatnie na wywczasach, typu "tu byłem".
    Czy dla szpanu?
    Trochę tak, realizuję swoje młodzieńcze marzenia, teraz mnie na nie stać.
    Kiedyś, w krajach mlekiem i miodem płynących zwanych KDLem, fisheye robiliśmy z wizjera do drzwi, tzw "judasza".
    Nawet mam gdzies fotki zrobione tym "ustrojstwem".
    Co prawda radziecka myśl techniczna stworzyła Zenitara 2.8/16 ale kto go wtedy widział?
    A Nikony i Pentaxy to była tylko legenda
    Macro to były soczewki, zamawiane u zaprzyjaźnionego optyka, mocowane w oprawkach po filtrach i zakładane do Heliosa 58mm.

Ale wtedy fociłem dużo i z zapalem a teraz raczej kupuję obiektywy i czasem, w wolnej chwili, robie sobie jakiś wypadzik.
    Oceniajcie mnie jak chcecie, jestem po prostu szczery.

Mieszka w
    las
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    to pokaz te zdjęcia, bom ciekaw, może se kupie, może mnie przekonasz do zakupu.

EDIT:

jeżeli już, to nie misiek a KUBUŚ.

Oleryk
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez elfior
    Niestety, to instrukcja podstawowa. Myślę, że zaawansowana powinna mieć o wiele wiecej stron, tak jak ma np. E-500
    Nie znam tej do E-500 ale gdybyś znalazł bardziej rozwinięta do E-510, podziel się z nami.

Awatar Olymp
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Woytec60
    Nie znam tej do E-500 ale gdybyś znalazł bardziej rozwinięta do E-510, podziel się z nami.
    Ja sprawdziłem swoją oryginalną papierową instrukcję od E-500 i ma 127 stron i widziałem PDF który jest tą samą instrukcją.
    Myślę że instrukcja od E-510 jest przerobiona wersją tej od E-500 i ma identyczną liczbę stron.
    Kolego elfior, nie ma innej instrukcji ponad tą którą podał wojtec60 do ściągnięcia !!!!!!!!!!

Dalej jeśli sobie nie radzisz z ustawieniami to pomocne mogą być książki o fotografii i wikipedia.pl ( polecam jeśli chodzi o terminy z zakresu fotografii ).
    Myślę że innej instrukcji niż ta krórą dostajesz razem z aparatem nie było nie ma i nie będzie !!!!!!!!!!!

Jstnieją jeszcze instrukcje przeznaczone tylko i wyłącznie dla autoryzowanych serwisów olympus a mają one miano " service manual " i Ty raczej nie masz do nich dostępu no chyba że pracujesz w olympusie albo ktoś po cichu takową wyniesie.

Pzdr.
    Jeśli twoje zdjęcia są kiepskie to znaczy że nie byłeś dostatecznie blisko.
    E500 + ED14-42 + ED40-150 + CFII1GB+CFIII8GB+Hama polaryzacja kołowa
    A poza tym to zielony w fotografii.

| OlyJedi Awatar elfior
    Mieszka w
    z winnego grodu :)
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Olymp
    Cytat Zamieszczone przez Woytec60
    Ja sprawdziłem swoją oryginalną papierową instrukcję od E-500 i ma 127 stron i widziałem PDF który jest tą samą instrukcją.
    Myślę że instrukcja od E-510 jest przerobiona wersją tej od E-500 i ma identyczną liczbę stron.
    Kolego elfior, nie ma innej instrukcji ponad tą którą podał wojtec60 do ściągnięcia !!!!!!!!!!

Dalej jeśli sobie nie radzisz z ustawieniami to pomocne mogą być książki o fotografii i wikipedia.pl ( polecam jeśli chodzi o terminy z zakresu fotografii ).
    Myślę że innej instrukcji niż ta krórą dostajesz razem z aparatem nie było nie ma i nie będzie !!!!!!!!!!!

Jstnieją jeszcze instrukcje przeznaczone tylko i wyłącznie dla autoryzowanych serwisów olympus a mają one miano " service manual " i Ty raczej nie masz do nich dostępu no chyba że pracujesz w olympusie albo ktoś po cichu takową wyniesie.

Pzdr.
    Zobacz w tym portalu instrukcje i zobaczysz przy E-500 również instrukcje zaawansowaną, która ma ponad 200 stron . Tutaj nie chodzi o radzenie sobie z ustawieniami, ale czasami warto taką zaawansowaną instrukcje przeczytać, bo nie mamy pojęcia jakie możliwości mają nasze aparaciki
    PS
    Myślę , że i do E-510 później też będzie zaawansowana...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lessie
    Nie oszukujmy się - jeśli ktoś poznał ergonomię Dziadka to już tylko lepszy aparat może mu ją zastąpić. E-510 to nie ten segment, pamiętajmy o tym...Technologicznie wyprzedza go w jakości obrazu, szybkości obróbki itd...ale to dalej amatorski aparat. Amator nie potrzebuje gripa bo nie wie co to jest....
    Niech się nazywają złodziejami, byle tylko nie kradli. Przecież to o obrazki chodzi, a nie o to z czego zrobiony jest aparat. Gdybym miał wybierać tytanowe body dające kiepskie obrazki i pudełko po bytach dające lepsiejsze obrazki, nie wahałbym się ani chwili. Wybieram pudełko po butach.

Najlepszym przykładem potwierdzającym tę tezę jest Karol. Gość zarabia na fotach i doszedł do wniosku, że ważniejsze są lepsze obrazki, niż dwie rolki, uszczelki itd. Ot, rozsądny człowiek..
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Rafał:

dzięki za dobre słowo... mniejszy szum, pośrednie ISO i histogram bez klikania przeważyły szale i musiałem zakupić wydmuszkę. najważniejsza jest optyka a zaraz po niej matryca i ergonomia body (która w E-330 niestety kuleje). po 4500 klatek mogę powiedzieć że do E-1 bym już nie wrócił: nie ten AF, nie te szumy, no i klikanie po drodze do histogramu.

p.s. lekko mnie tylko telepie jak sobie przypomnę że Dziadka kupił uoś, który "wie swoje" i przykręca do niego jakieś starocie... niektórym nie rozjaśnisz że ZD to klasa sama w sobie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    tu macie sample z E-510 z moich klimatów...jak dla mnie niektóre wymiatają ( oczywiście jest obróbka ale w kazdym innym sprzecie też jest ) to efekt finalny
    http://www.jetphotos.net/showphotos....e=1&display=15