Strona 13 z 32 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 313

Wątek: Test E-510

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    napisalem im tak:
    Kod:
    Witam

prosze zajrzec na strone konsorcjum 4/3 i doczytac na temat pochodzenia
    nazwy systemu. (hint: nie pochodzi od proporcji obrazu)

jestescie troche niekonsekwetni - mam nadzieje, ze zostanie to wziete
    pod uwage w nastepnych testach.

mianowicie, w recenzji jest wzmianka o swietnej reprodukcji szczegolow
    przy wylaczonym filtrze antyszumowym, w zwiazku z czym wiekszosc
    czytajacych oczekuje pokazanie tej szczegolowosci przy tescie z
    banknotem, a tu przykra niespodzianka. w tescie, do ktorego zazwyczaj
    przygotowuje sie aparat z jak najlepszym szklem (np.: na dpreview), Wy z
    totalna ignorancja testujecie z marnym obiektywem kitowy + wlaczone
    oszumianie. rozumiem, ze bylaby to hybryda (z obiektywem na stale), ale
    lustrzanke?

totalna ignorancja tematu, albo kpina z przyszlych posiadaczy
    lustrzanek, jakby zakladajac, ze nic innego poza obiektywem kitowym i
    domyslnymi nastawami aparatu nie beda mogli zrobic
    zobacze, na ile sa ignorantami, a na ile sluchaja opinii czytajacych (pomijam to, ze swojego czasu poprosilem o przejscie na testy w RAW, po czym dostalem odpowiedz "zbyt skomplikowane i popularnie niestosowane" - rece mi opadly w tym momencie)
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    nie wiem czy bylo: http://www.fotoaparat.cz/article/10500/1
    jak cos to sorx!

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Skoro zastosowali już nowy system oceny aparatów, a w wyjaśnieniach napisali o okresie przejściowym, to sensowne by było przynajmniej przez jakiś czas podawać ocenę wg starych i nowych kryteriów. Przynajmniej można by było porównać sprzęt do konkurencji. Bo wad jak na tę półkę sprzętową to raczej nie ma zbyt wiele. Skąd więc ta obniżka aż o 36 punktów?
    Może za dużo chcieli od Olka i panowie z Olympusa uznali, że sprzęt jest na tyle dobry, że obroni się sam? W sumie mają rację. W końcu inne witryny oceniły ten aparat znacznie wyżej.

pozdr...

PS
    Nie chcę tu tworzyć żadnej spiskowej teorii dziejów, ale czy zauważyliście, że Olympus dość agresywnie reklamuje swoje nowe produkty, niekiedy na bardzo dziwnych stronach. tym czasem na fotopolis nie ma żadnej nawet najmniejszej reklamy e410 i e510. Czy to nie dziwne?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kamionka Mała
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    No to teraz wycofuję swoją opinię o zadowalającej obiektywności Fotopolis
    Wg. testu aparat wypadł na dobrą czwórkę, czyli "wyróżnia się szczegółami z grupy...", trochę mało, skoro przyznali, że stabilizacja a także nowa matryca sprawują się świetnie.

Tak w ogóle czytając test ma się wrażenie jakby ocena była ustalona z góry i należało tylko trochę zamętlić przy zaletach. A w zasadzie to nie mam co narzekać do mój E400 jest aż o 23pkt lepszy

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Mnie zaś zmartwiła informacja o wolnym af. Myślałem, że jest taki sam jak w e-400 i e-410, które za szybkość były chwalone. Dziwne

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Testy testami, ale powiedzmy sobie trochę przekornie, że najlepszy jest ten aparat który mamy w myśl powiedzonka:" najlepsza baba to własna graba".

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez edek777
    Mnie zaś zmartwiła informacja o wolnym af. Myślałem, że jest taki sam jak w e-400 i e-410, które za szybkość były chwalone. Dziwne
    edek777 ty nie czytaj głupot i nie wyciągaj takich wniosków. Radek miał oba aparaty i twerdził zupełnie coś odwrotnego. Ja po przeczytaniu tego testu już w ogóle tam nie zaglądam . Nie ma poco
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Witam!

Czy na fotopolis nie przesadzili z tą różnicą wyostrzenia 410 i 510? Porównując zdjęcia z innych serwisów nie zauważyłem takiej różnicy...

Z tego, co tam napisali wynika, że dla amatora jest duże wyostrzenie (410), a dla profesjonalistów miękkie zdjęcia (510). Skąd ta opinia? Niby, że profesjonalista wrzuci w komputer i sobie wyostrzy, czy o co w tym chodzi?

LINK

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    od kiedy fotopolis jest serwisem, ktory rzetelnie porownuje aparaty? nie maja jednolitej procedury testowej (jak np z tym "domyslnym" ostrzeniem) a wszystkie aparaty sa u nich znakomite, bo gdyby nie byly, to by portal umarl z braku reklam.
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

dinx6
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303
    Cytat Zamieszczone przez edek777
    edek777 ty nie czytaj głupot i nie wyciągaj takich wniosków. Radek miał oba aparaty i twerdził zupełnie coś odwrotnego. Ja po przeczytaniu tego testu już w ogóle tam nie zaglądam . Nie ma poco
    albo źle doczytałem, albo test e510 był robiony z przykręconym 14-54, zaś e410 z kitowym 14-45. jeśli tak, to wynik tego testu jest mocno wątpliwy, bo różnica w ostrości tych szkieł jest zauważalna, oczywiście na korzyść 14-54.