Strona 12 z 32 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 313

Wątek: Test E-510

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    konopia-czytałem artykulik na fotopolisie, nowe kryteria mogą sobie być, ale i tak obiektywizmu nie było, nie ma i nie będzie, bowiem wartość testów i ich ocenę kupuje sponsor.Testy jednak powinno się czytać i wyciągać z nich wnioski samemu. Na podstawie różnych testów Diwa i biorąc pod uwagę stosunek jakości do ceny dokonałem zakupu E400 i jestem kontent. Życzę potencjalnym nabywcom E510 wyważonego stosunku do testów i zadowolenia z ewentualnego zakupu i przede wszystkim radości z fotografowania.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kamionka Mała
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Don Pedro
    konopia-czytałem artykulik na fotopolisie, nowe kryteria mogą sobie być, ale i tak obiektywizmu nie było, nie ma i nie będzie, bowiem wartość testów i ich ocenę kupuje sponsor.Testy jednak powinno się czytać i wyciągać z nich wnioski samemu. Na podstawie różnych testów Diwa i biorąc pod uwagę stosunek jakości do ceny dokonałem zakupu E400 i jestem kontent. Życzę potencjalnym nabywcom E510 wyważonego stosunku do testów i zadowolenia z ewentualnego zakupu i przede wszystkim radości z fotografowania.
    A może dlatego kryteria zostały zmienione że Olek E510 przestał mieścić się w skali?

Tak na poważnie recenzje na Fotopolis są całkiem przyzwoite. Świat cyfrówek idzie bardzo do przodu, Ktoś, kto stara się to ogarnąc już z tego powodu zasługuje na uznanie.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6030&p=0

ehh choć i sa kwtiatki w stylu skąd pochodzi nazwa systemu 4/3... według fotopolis od proporcji obrazu :/
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar Dag
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    na podstawie testow w fotopolis jak zwykle nie mozna wyciagnac zadnych wnioskow

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Fotopolis mówiąc z ruska "mnie zwołczał' Te 64% to chyba jakaś kpina, tak niziutko to żaden DSLR nie miał. Czy teraz każden jołop będzie mógł o Olympusie mówić-"kiep"? Nic bardziej mylnego, ale o Fotopolisie że kiep będę być może głosił ale po zapoznaniu się z ich kolejnymi testami i ocenami. Zapewne DIWA - i ich procedura ocen mocno się wyostrzyła. Aha! tutaj sobie zakpię - co na to Sylwek? Sylwku, bez Twoich przenikliwych analiz to forum ginie, a ja bym nie kupił E400 tylko pewnie Gamonia, przepraszam ...Jak to brzmi? Canona , no pewnie.

dinx6
    Gość
    Pamiętam testy E-500, gdzie poza szumami wyrażali się praktycznie w samych superlatywach. Tym razem po przeczytaniu tego testu mam kompletny mętlik w głowie odnośnie E-510. Niby dużo zalet, ale też sporo wad. Chcą być na siłę obiektywni, surowi, ale zaraz to łagodzą. O co kaman?

BTW- pisze się tam sporo o wolnym (choć pewnym, ha ha) AF w słabych warunkach. Może ktoś coś o tym powiedzieć? Faktycznie jest tak słabo? Bo z tonu wypowiedzi testerów można wysnuć wniosek, że jest na poziomie E-500 lub nawet... słabiej???

Faktycznie E-510 jest tak lekki, że z obiektywem leci do przodu? Hm....muszę go gdzieś w jakimś sklepie złowić i obmacać, bo się przymierzałem do zakupu. Na E-3 stać mnie pewnie długo nie będzie, ale użyteczne ISO800 i stabilizacja powinny wystarczyć. Jest LiveView, tunelowy wizjer można zakleić gumą do żucia No i histogram na żywo, jaaaaa!

Zmartwił mnie brak możliwości ustawienia pośrednich ISO. Z 640 często korzystałem
    Niski stopień wyostrzania, kolejne hmmmm.....co prawda jest możliwość regulacji, ale chłopaki z Fotopolis się zarzekają, że 410-tka górą.

Z kolei opinia o ISO łechta przyjemnie, choć tu też chyba nie należy brać sobie tego do serca. Może ktoś z forumowiczów będący w posiadaniu 510-tki mógłby się do tych wszystkich aaach'ów i eee'chów ustosunkować?

Swoją droga, fajnie jest przeczytać taki test i wiedzieć jeszcze mniej niż się wiedziało.

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Ale ściema ten test..... ja nie mogę... jak oni te wykresy porobili, !!
    Niesamowite, Olek nie dał im zarobić .... No to ciach.. do piachu "udany ale z wadami ...."
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    72
    Moja galeria
    Weźcie pod uwagę, że to pierwszy test wg. nowej skali.
    Przedtem każdy aparat dostawał niemal max. noty, ew. różnic nie było wiele widać.
    Wyciągnięcie w górę skali i wymagań może bardziej zobrazuje różnice między sprzętem.
    Trzeba poczekać do drugiego testu wg. tej skali - wtedy będzie punkt odniesienia

A o AF i wizjerze wszędzie się mówi. O ile AF jestem w stanie przecierpieć ( w E-500 aż tak mi nie doskwiera powolność ), o tyle wizjera szkoda.
    Pośrednie ISO ... Cóż - każdy ma swoje potrzeby, ja rzadko wychodzę poza iso400.

Lekkość aparatu ? Nie przesadzajmy - E-510 jest większy i cięższy od E-500.

Ja tam za poważne wady uważam tylko wizjer i brak opcjonalnego gripa. Reszta jest na poziomie i do przyjęcia.

dinx6
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez salvadhor
    Weźcie pod uwagę, że to pierwszy test wg. nowej skali.
    Nie rozumiem tej ich nowej skali. Nie patrzę na ocenę końcową, na chłopski rozum zresztą nie można dać 90% puszce za 3 koła i tyle samo body za 12 patyków. nie rozumiem jednak o co biega z tym rozdwojeniem jaźni w paru zdaniach tego testu. Jest całkiem dobrze, ale jednak trochę źle.

Może faktycznie Olympus Polska tym razem nie posmarowało, a że nie chcieli panowie palić mostów, to...