Strona 10 z 32 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 313

Wątek: Test E-510

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Pięćset - dziesiątka wg testów w najnowszym Fotokurierze pokonała zdawałoby się takie tuzy jak Pentax K10D czy jego brat ze stajni Samsunga GX10 Mam ten numer przed sobą i analizuję tekst dochodząc po raz kolejny do wniosku, że wybór systemu 4/3 Olka to był mój strzał w dziesiątkę. Główna wada E510 z tego testu to wolny AF i nieco przydługi start. Wysoko ocenia się dynamikę rejestracji, intuicyjność obsługi i mozliwości fotograficzne oraz na piątkę jakość obrazu. Teraz wypada poczekać na testy dprewiew, Fotopolis itp. oraz przede wszystkim na ocenę dokonaną przez użytkowników skupionych na tym forum.Pozdrawiam.

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Jest już taki test w Fotokurierze?
    Może może ktoś zrobić skan i zamieścić go na forum?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Don Pedro
    Pięćset - dziesiątka wg testów w najnowszym Fotokurierze pokonała zdawałoby się takie tuzy jak Pentax K10D czy jego brat ze stajni Samsunga GX10 Mam ten numer przed sobą i analizuję tekst dochodząc po raz kolejny do wniosku, że wybór systemu 4/3 Olka to był mój strzał w dziesiątkę. Główna wada E510 z tego testu to wolny AF i nieco przydługi start. Wysoko ocenia się dynamikę rejestracji, intuicyjność obsługi i mozliwości fotograficzne oraz na piątkę jakość obrazu. Teraz wypada poczekać na testy dprewiew, Fotopolis itp. oraz przede wszystkim na ocenę dokonaną przez użytkowników skupionych na tym forum.Pozdrawiam.
    Ciekawe na ile przydługi skoro:

Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    • SSWF działa przy wyłączaniu aparatu - odpalenie sprzęta powoduje "natychmiastową gotowość do fotografowania".

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Fotokurier podaje,że we wszystkich tych aparatach włącza sie strzepywaczka przy starcie. Wg tabeli opóznienie migawki we wszystkich 3ech aparatch wynosi 0,13s Czas startu E-510=1,8sek, K10D=0,6sek i GX-10 =0,9sek Ustawianie ostrości poniżej 3EV Olkowi zajmuje ok.1,8sek konkurentom poniżej 1sek Dodatkowo w E510 przy poniżej 2EV trafiają sie nieostre zdjęcia. Tyle Fotokurier.

Oleryk
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez celebrity plus
    Ciekawe na ile przydługi skoro:

Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    • SSWF działa przy wyłączaniu aparatu - odpalenie sprzęta powoduje "natychmiastową gotowość do fotografowania".
    To chyba nie do końca prawda.
    Instrukcja w moim (nowozakupionym) E-510 podaje, że czyszczenie odbywa się przy każdym wlączeniu aparatu.
    Komu wierzyć?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    typowy wynik przy braku AF assistans - przydałby się , przy użyciu lampy zewnętrznej problem znika
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Fotokurier podaje,że we wszystkich tych aparatach włącza sie strzepywaczka przy starcie. Wg tabeli opóznienie migawki we wszystkich 3ech aparatch wynosi 0,13s Czas startu E-510=1,8sek, K10D=0,6sek i GX-10 =0,9sek Ustawianie ostrości poniżej 3EV Olkowi zajmuje ok.1,8sek konkurentom poniżej 1sek Dodatkowo w E510 przy poniżej 2EV trafiają sie nieostre zdjęcia. Tyle Fotokurier.
    ale przynajmniej odkurzacz olka dziła ;p

BTW co do AF z jakimi szkłami robione?
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    jedno jest pewne aparat wlacza sie IMHO mega szybko.... widzialem na zlocie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Instrukcja w moim (nowozakupionym) E-510 podaje, że czyszczenie odbywa się przy każdym wlączeniu aparatu.
    Komu wierzyć?
    Instrukcji, byłoby nielogiczne, gdyby SSWF działał podczas wyłączania. Wyłączasz zmieniasz szkło (sypie się pył)i włączasz. Dopiero podczas włączania będzie czyszczenie, bo po wyłączeniu brudziłeś.

| OlyJedi Awatar lech2
    Mieszka w
    - GALICJA - Krakow
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    [quote="dzemski"]
    Instrukcja w moim (nowozakupionym) E-510 podaje, że czyszczenie odbywa się przy każdym wlączeniu aparatu. Komu wierzyć?
    Instrukcje pisał "ludzik" co nie miał Olympusa E-510
    w rękach ... szybkość uzyteczna sprzętu została
    poprawiona między innymi dlatego, że "okurzacz"
    działa przy wyłączaniu aparatu ... kto ma "ręcach"
    ów aparat to wie dlaczego zachowuje się tak a nie
    inaczej - przy wyłączaniu drgania matrycy z IS są
    przenoszone na korpus!.
    z Poważaniem .. Leszek Tańcula .. Kraków
    http://www.lechfoto.pl/
    http://www.kki.pl/lech/ggf/