Kapitalna relacja, zaraziłeś mnie tym krajem...
Jedno pytanie - jak tam z klimatem - że ciepło to wiem, ale czy w całym kraju jest wysoka wilgotność?
To największy dla mnie problem...
Pozdrawiam
Kapitalna relacja, zaraziłeś mnie tym krajem...
Jedno pytanie - jak tam z klimatem - że ciepło to wiem, ale czy w całym kraju jest wysoka wilgotność?
To największy dla mnie problem...
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez K_Puchatek ; 10.01.12 o 01:18
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Mam jeszcze kilka ciekawych porcji, którymi chętnie się podzielę.
A z innej beczki. Mam nadzieję, że panowie serwisanci naprawią w końcu moje łącze po czwartej interwencji, bo nadaję teraz na jakimś kradzionym z powietrza.
---------- Post dodany o 00:29 ---------- Poprzedni post był o 00:01 ----------
Z tą wilgotnością to jest tak, pojechaliśmy celowo w połowie listopada by nie było zbyt dużo opadów, co za tym idzie komarów.
Na pólnocy (Hanoi, zatoka Ha Long) temperatura 20-24 stopnie w cieniu, wysokiej wilgotności nie odczuwaliśmy, w nocy temperatura spada do 16-18 stopni.
W górach też koło 20 stopni w cieniu, bo mało kiedy idzie się po otwartej przestrzeni (wszystko gęsto zarośnięte), wilgotność koło 80-90%, drzewa porośnięte mchami, paprociami i storczykami, świadczy to o tym, że jest wilgotno.
W nocy w górach na wysokości koło 3000 metrów temperatura spada po zachodzie, w ciągu kilku godzin prawie do 0 stopni, jeżeli nie wieje, jak wieje to robi się cieplej koło 5-8 stopni a wilgotność wzrasta do 100%, nie pada a wszystko jest mokre i wszędzie kapie woda z roślin, namiot mieliśmy przemoczony całkowicie.
Na południu temperatura 35-38 stopni w dzień, w cieniu, wilgotność jak sprawdzałem 90-97%, jest trochę ciężko na poczatku, ale po 2 dniach można sie przyzwyczaić, w nocy 28 stopni, woda w morzu cały czas 29 stopni.
Większą ulgę czuje się dopiero na płaskowyżu w centralnej części Wietnamu, jak dojechaliśmy do Dalat to czuło się klimat jak u nas latem w Beskidach, bardzo komfortowo. Pozdrawiam
Coby mnie nikt o "zboczeństwo" nie posądził to powiem tylko tyle, że znów z niecierpliwością wyczekuję kolejnej dawki
Nie wiem czy wiesz, ale to mocno uzależnia![]()
LRU: #472938 | XMPP winnetou@jabster.pl
Hołmpejdż | Galerie | "Twórczość" || Free Image Hosting
E-30 + kilka gratów, brak talentu i światłowstręt
Relacja z targu rybnego świetna.
Pisałeś o tym, że rybacy starają się sprzedać wszystko przed przypływem, który jak rozumiem sprząta targowisko.![]()
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
Przez Ciebie Marcin bym się do roboty spóźnił![]()
The question is: What is a Mahna Mahna?
Relacja z targu rybnego wyśmienita![]()
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7
Na zakończenie pobytu nad morzem, kilka zdjęć z codziennych zajęć ludności, na brzegu w wiosce rybackiej.
Kierowca skutera, zajmuje się transportem ryb, jako nieliczny bardzo chętnie pozował do zdjęcia.
139.
Tak wygląda transport ciężki.
140.
Dyskusje po zakończonym handlu, tylko nie wiem czy dla nich był udany.
141.
Kobiety z pustymi koszami wracają do wioski, teraz mają już lekko na plecach.
142.
Czasami noszą kosze na jednym ramieniu.
143.
Inni liczą zarobione pieniądze i odpoczywają w typowej dla nich pozycji, czyli kucając. W takiej pozycji bardzo często negocjują ceny na targowiskach. Na zdjęciu widać jakim materiałem utwardzają drogę do plaży, lepsze to niż piasek w którym skutery często grzęzną.
144.
Przed przypływem jest czas na drobne naprawy z "zachowaniem przepisów bhp".
145.
Ze starych łodzi pozyskują części zamienne.
146.
Niektóre części trzeba delikatnie obrobić. Używają naprawdę najprostszych narzędzi, tasak, maczeta i młotek są na podstawowym wyposażeniu.
147.
![]()
Ja piernicze, to BHP jest bezbłędne![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
kucac podobno moga pare godzin, mutanty jakie![]()
The question is: What is a Mahna Mahna?