Fantastyczne zdjęcja i relacja. Jak zwykle zresztą![]()
Fantastyczne zdjęcja i relacja. Jak zwykle zresztą![]()
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7
"Crazy haus" swietny![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
fantastyczne...nie ruszając się z domu zwiedzam Wietnam....qrcze ale apetyt na taką wyprawę zrobiłeś......![]()
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)
Znakomita fotorelacja, tak przy okazji dzięki za Erythrinę![]()
Dziękujemy!!
Znowu się świetnie czytało i oglądało. Chyba nie przestanę mieć dość![]()
LRU: #472938 | XMPP winnetou@jabster.pl
Hołmpejdż | Galerie | "Twórczość" || Free Image Hosting
E-30 + kilka gratów, brak talentu i światłowstręt
Po kilku dniach pobytu w Da Lat, nastał czas przejazdu dalej.
Z płaskowyżu, krętymi, górskimi drogami kierujemy się w tropikalne rejony Wietnamu do Nha Trang, nadmorskiego miasta, otoczonego z trzech stron górami, znanego z pięknych plaż i doskonałych warunków do nurkowania. W porze deszczowej w tej części kraju występują najobfitsze opady deszczu i tajfuny.
Tym razem w czasie przejazdu, autobus spisał się na medal, nic się nie popsuło. Ale zawsze znajdą się inne przeszkody.
W jednym miejscu zeszła lawina błotna, na szczęście kilka dni wcześniej i z pomocą ciężkiego sprzętu właśnie kończyli formowanie nowego przejazdu. Drogi górskie poprzecinane są licznymi wodospadami i właśnie w tych miejscach osuwają się góry.
234.
Po przejechaniu kilkunastu kilometrów, zauważyliśmy dziwne ślady na asfalcie, ciągnęły się ponad pięć kilometrów, okazało się, że ciężarówce jadącej przed nami pękła opona i nie mogła wyhamować. Skończyło się to dla niej tak jak na zdjęciu.
235.
Mieszkańcy z okolicznej wioski zebrali się licząc, że może dostanie im się jakaś część ocalałego ładunku.
236.
Większość ładunku to kartony z kawą.
237.
Zmartwiona dziewczynka przygląda się całej akcji.
238.
Nie wszyscy mieli smutne czy zmartwione miny.
239.
Nie widziałem jak się to wszystko skończyło. Pojechaliśmy dalej.
Częstym widokiem na tamtejszych drogach są ludzie jeżdżący na pakach ciężarówek.
240.
Transport ciężki mają słabo rozwinięty, na drogach widzimy głównie stare, rozlatujące się auta, w warsztatach samochodowych naprawiane są prawie wyłącznie ciężarówki. Jeśli już jeżdżą po drogach to są załadowane po brzegi.
241.
Po kilku godzinach jazdy dojechaliśmy do miasta. Mieszkańcy na skuterach kierowali się w kierunku targowiska.
242.
Na skuterach przewożą właściwie wszystko co tylko uda się zamocować.
Tak wygląda transport żywych kur.
234.
cdn.
Z przyjemnością po raz kolejny przeniosłem się do Wietnamu widzianego Twoimi oczami.
Z ostatniej wrzuty najbardziej podoba mi się zdjęcie przedstawiające transport kur, oczywiście wpółczuję kurom.![]()
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
Ja se tu zaglądam, zaglądam i widzę, że Ogoniasty;
niedość jest nie do zajechania, to jeszcze coraz ciekawsze foty zapodaje!
Fajneto!
Dzięki Muminku.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Jest znow co podziwiac...Brawo za kolejne fotki i opisy.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Te kury są zajefajne![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||