A ja powiem inaczej, normalnie się nabrałem. Łódki jak łódki, nawet napisałem że mi się spodobały. Ale to okrągłe "COŚ" to myślałem, że pojemniki na ryby mają. Dopiero jak na wodzie zobaczyłem, to szczękę zbieram do teraz![]()
A ja powiem inaczej, normalnie się nabrałem. Łódki jak łódki, nawet napisałem że mi się spodobały. Ale to okrągłe "COŚ" to myślałem, że pojemniki na ryby mają. Dopiero jak na wodzie zobaczyłem, to szczękę zbieram do teraz![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Apz dodam, ze wiosluje sie zarowno z reki jak i tez poprzez dulke na pawezy![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Odrobiłem zaległości.
Świetny solidny opis i cudne zdjęcia.
Będę dalej śledził ten wątek.
Te pływające "miednice" robią wrażenie.
Trochę zdziwiłem się, że nie było śniegu na 3000m npm.
Cały czas zaglądam w nadziei na nowe zdjęcia i opisy. Faktycznie - masz dar dziennikarski, świetnie się czyta i ogląda. Te "łupiny" pierwszy raz w życiu widzę, fascynujące.
I nadal jest suuuuuuuuuuuuuuper
Świetne foto, narracja - krótko i na temat ...
Gratuluję i pozdrawiam.
Witam
W balii lub na dętce od ursusa nie pływaliście?
Zdjęcia i narracja świetne.
Proszę o więcej.
Pozdrawiam. romeq
Mam problemy z transferem danych, tpsa popsuła mi łącze, nic się nie ładuje, może coś przejdzie do sieci. Przepraszam za utrudnienia.
Ostatnio edytowane przez Muminek ; 5.01.12 o 01:30
Dlatego zrezygnowalem z TPS-y, bo nie umia dotrzymac parametrow technicznych i w dodatku sa drodzyWiekszosc laczy maja na starych liniach i jest problem a przepustowosc kiepska. Do 2Mb/s jeszcze jako tako a powyzej to zupelna kicha
![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Po nocnych połowach łodzie wracają do portu, przyjechałem tutaj koło 6.30, był odpływ i wszyscy byli już na miejscu.
Łodzie z rybami holują ręcznie do brzegu.
116.
117.
Połowem ryb zajmują się wyłącznie mężczyźni, niektórzy pozostają w łupinkach i czyszczą sieci.
118.
Kobiety biorą czynny udział w rozładunku, tego co złowili.
119.
120.
Był jeden wyjątek i młodzi chłopcy też pomagali.
121.
Wietnamczycy produkują z ryb sos rybny, podają go do wielu potraw w restauracjach np. do sajgonek. Robi się go z ryb, które układają do kadzi z wodą, solą i cukrem, wystawiają to na słońce, wszystko fermentuje, rozpuszcza się i po oczyszczeniu podają go na stoły, dla niektórych pychota, ma bardzo intensywny rybny zapach.
Ta pani do końca trzymała ryby w wodzie, by było lżej.
122.
![]()