Zdjęcia znad morza bardzo malownicze.
Zdjęcia znad morza bardzo malownicze.
Bardzo mi się spodobały kolorowe łodzie, te jaskrawe kolory. Najciekawsze były te małe łupinki którymi pływali po morzu i rozstawiali sieci, używając jednego wiosła.
109.
110. Tak wyglądały średniej wielkości łódki.
111. A to największe.
A tak wygląda plaża, posprzątają ją pewnie jak sie nie będzie dało przejechać skuterem.
112.
I jeszcze jedno zdjęcie, w oczekiwaniu na nowy transport morskich żyjątek.
113.
cdn.
Jak zwykle podobało mi się, ale troszeczkę za mało. Te małe na 109 to takie duże koszyki
Jak tym płynąć - przecież to się kręci.
Ostatnio edytowane przez leszekkl ; 2.01.12 o 19:41
Uśmiech na twarzy jak zobaczyłem zdjęcie tych roześmianych dzieciaków w ciężarówce / busie (103). No i duże wrażenie te łodzie rybackie.
Bardzo fajne zdjęcia![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Coraz wiecej juz wiem...swietne foty, ciekawe opisy.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Jeżeli chodzi o wojnę to w ich mentalności nie ma nienawiści, nikt nie rozpamiętuje historii, nie widziałem ani jednego pomnika z wyjątkiem muzeum wojennego. Ludzie są weselsi i bardziej mili niż na północy, a bardziej ucierpieli w czasie wojny. Sama nazwa Sajgon cały czas funkcjonuje, występuje po Ho Chi Minh jako druga nazwa, są np. restauracje z nazwą Sajgon, natomiast jak kupujesz jakiś bilet to wszędzie jest napisane Ho Chi Minh City ale na słowo Sajgon wszyscy wiedzą o co chodzi.
---------- Post dodany o 12:26 ---------- Poprzedni post był o 12:18 ----------
Sam się zastanawiałem jak to płynie, mają tylko jedno wiosło zaczepiane na burcie i nim jedna osoba wachluje. Sama łupinka wykonana jest z bambusa, pokryta od zewnątrz kauczukiem, czasami jakimś lepikiem. Na sto łódek jedna miała napęd śrubowy. Wszystkie bardzo dobrze sobie radziły na dużych falach.
Właśnie tak wiosłują, bardzo ciekawie to wyglądało, co jakiś czas zerkają za siebie by utrzymać odpowiedni kierunek.
114.
115.
![]()
Taki sposob wioslowania jednym wioslem nazywa sie " na srubke"![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Najlepsza foto relacja jaką widziałem/czytałem, super zdjęcia, mnóstwo informacji których próżno byłoby szukać w przewodnikach
Muminek , ty masz talent !
Jak masz więcej to się nie krępuj![]()
E-520, 14-54II, 40-150, 35macro, Metz58, XZ-1, grip i takie tam...
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro