Strona 13 z 34 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 339

Wątek: Wietnam - Fotorelacja Muminka

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Odp: Wietnam - Fotorelacja Muminka

Skarpetki przewoźniczki na 91 - bezcenne
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar Lolita
    Mieszka w
    Za siedmioma lasami...
    Siła reputacji
    195
    Moja galeria

Muminku, dziękuję za zdjęcia i obszerne opisy do nich. Zabierasz nas w daleką i ekzotyczną podróż
    Lola vel Sharlotta >>Sekretarka Prezesa TWA<< <3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
    Nie jestem starą babcią Zlotowiczka: 7

| OlyJedi Awatar leszekkl
    Mieszka w
    Lubartów
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Jeszcze trochę pooglądam i poczytam, i stwierdzę że byłem w Wietnamie - a co .

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Muminek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    335
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez waruga Zobacz posta
    Pani z koszykiem na glowie....ciekawy jestem jak dlugo mozna stac lub isc z takim ladunkiem?
    Chodzą tak od rana do nocy, tylko jak ktoś coś kupuje mają chwilę relaksu. A bananki panierowane w cieście naleśnikowym pyszne i bezpieczne.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lisiajamka1
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    416
    Moja galeria

W kanałach Mekongu ruch jak na Marszałkowskiej

| OlyJedi Awatar leszekkl
    Mieszka w
    Lubartów
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Skarpetki przewoźniczki na 91 - bezcenne
    szczury biegające pod nogami w barach czy restauracjach nawet o wyższym standardzie, ludzie przy stolikach plujący na podłogę.

Skarpetki są dobre, ale co na te szczury nasze kobiety? chciał bym to widzieć .

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria

piekny kraj jest co focic gratki
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

| OlyJedi Awatar osiem1984
    Mieszka w
    Warszawa (aktualnie Młochów pod Warszawa)
    Siła reputacji
    98
    Moja galeria
    Rewelacyjne zdjęcia i rewelacyjna podróż. Muszę się tam kiedyś wybrać

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Muminek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    335
    Moja galeria

Z informacji technicznych, jeżeli ktoś chce korzystać z telefonu to po przylocie do Hanoi należy kupić miejscową kartę telefoniczną, są trzy rodzaje, ja kupiłem średnią za ok. 20$, starcza to na 45 minut rozmów do Polski i 1,5 godziny rozmów lokalnych, zasięg jest prawie wszędzie z wyjątkiem gór na północy.
    Dobrze jest znać kilka podstawowych zwrotów po wietnamsku i nauczyć się je poprawnie wymawiać, źle wymówione słowo może oznaczać zupełnie coś innego (obraźliwego) tak jest np. ze słowem dziękuję. Wietnamczycy słysząc nasz język są przekonani że jesteśmy z Rosji, jak powiemy im że jesteśmy z Poland to myślą że z Holandii, więc słowo Ba Lan czyli Polska też się przydaje o ile ktoś wie co to za kraj.

Z Sajgonu do Mui Ne wyjechaliśmy autobusem, kilka dni przed wyjazdem kupiliśmy bilet "open bus", za ok. 50$ na cały przejazd aż do Hanoi, przy zakupie trzeba zgłosić w jakich miejscowościach chcemy wysiadać i przynajmniej dzień przed dalszą podróżą należy zgłosić w biurze chęć wyjazu dalej.

Autobus zepsuł się po 30 minutach jazdy, zagotowała się woda w chłodnicy i coś pękło, naprawiali to 1,5 godziny, w końcu podstawili nowy, którym dojechaliśmy w całości do celu. Autobusy są mocno wyeksploatowane, właściwie strach nimi jeździć, do tego ich szaleńcza jazda po dziurawych drogach i mijanie się nawet na piątego po poboczu. Kierowca jadąc jedną rękę trzyma na klaksonie.
    Kawał drogi jechała równo z nami ciężarówka z wesołymi Wietnamczykami.

103.

Po kilku godzinach jazdy dojechaliśmy do Mui Ne, małe miasteczko (kurort), ciągnie się kilka kilometrów wzdłóż drogi, po obu stronach prawie wyłącznie domy wczasowe czy hotele. Zaskoczyły nas napisy po rosyjsku, dosłownie wszędzie, okazało się że przyjeżdżają tutaj masowo Rosjanie na wczasy.
    Miasto ma w bliskiej odległości, jakieś 50 metrów, piękną, szeroką plażę.

104.

Co kilkanaście metrów jest jakaś restauracja, raz większa raz mniejsza, pierwsze zrobiliśmy rozeznanie co można zjeść, często rarytasy wystawiają w akwariach przed lokalem.

105.

Chodząc po miasteczku, właściwie jest tutaj tylko jedna ulica, co chwilę Wietnamczycy podchodzili do nas zadając pytanie, marihuana? i biutyful ladys? byli bardzo nachalni.
    Na chodnikach stragany z owocami i biegające szczury, trzy razy większe od naszych krajowych.

---------- Post dodany o 18:05 ---------- Poprzedni post był o 17:51 ----------

Okazało sie, że kilka kilometrów od miasta jest wioska rybacka, pozostało tylko zorganizowanie transportu (kierowca ze skuterem za 2$) i jest się na miejscu.
    W Wietnamie turyści mają zakaz prowadzenia skuterów i samochodów, nasze prawo jazdy jest nieważne, mimo to skutery są w wypożyczalniach za 5-7$ za dzień.
    Rybacy przy plaży mieszkają między innymi w takich warunkach. Ścieki z domów spływają przez plażę do wody, zapach wiadomo jaki.

106.

Dojechaliśmy do wioski bardzo wczesnym rankiem, przy brzegu było już sporo łodzi rybackich różnej wielkości.

107.

108.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Oglądam z tchem zapartym Marcin, tubylcy obrażają się za "Sajgon" ? czy ta nazwa jeszcze funkcjonuje?
    The question is: What is a Mahna Mahna?