Kolego Wulf, straszliwe niemądrości popisałeś. Ale nie mam ani czasu, ani ochoty by to prostować. Twoje zdanie cytuję: "A jeśli chodzi o obiektywy to rzeczywiście brakuje kilku ale powiem szczerze, że gdybym miał kasę na zestaw 7-14, 14-35, 35-100 to nawet bym się nie zastanawiał bo w aps-c nie ma, nie było i pewnie nie będzie zestawu o podobnej klasie" jest absolutnie fałszywe. To zdanie idealnie się nadaje do kolejnej systemowej wojenki, w której na pewno nie będę uczestniczył. Napisałem ten post dlatego, bo wprowadzasz w błąd ludzi, którzy czytają to forum. Wojenki pewnie nie będzie, bo Ci co mieli inne zdanie dawno temu zostali zbanowani.
C-740, SP550UZ, E-510, E-5 + dodatkowe zabawki
Moje wątki: Gryphoon'owe podwórko, Gryphoon w Australii, Łódź Bajkowa
Akcje: Spotting Okęcie - 6.01.2014
A jak nazwać wstrzymanie prac nad korpusami z bagnetem 4/3? Szkłami z tymi bagnetem? Sigma tez dała sobie spokój i nowych szkieł z tym bagnetem też raczej nie będzie. Ja wiem ze są na tym forum niepoprawni optymiści, ale fakty są brutalne.
Panowie ... nie klocicie sie , nikoniarzom juz forum wylaczyli dzisiaj , jak sie zaczniecie klocic to jeszcze i nam wylacza ... i po co to , pamietacie co bylo ostatnio ?
forum padlo na 3 dni i jak sie obudzilem bylem juz 3 systemowy ... miejcie litosc, karpia musze kupic, a nie kolejne puszki
![]()
W świetle ostatnich afer to na razie mamy najwyżej nowy corpus delicti.
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Moim zdaniem ta cała sytuacja to brak zaangażowania Olympusa w reklamę na rynku foto. Ten system zrobił się niszowy do tego stopnia, że producenci (np. Sigma) zaczęli się wycofywać. Może faktycznie przejęcie Olka może przynieść zmianę sytuacji na lepsze? Nazwij mnie optymistą, ale sądzę że 4/3 to naprawdę fajny system z dużym potencjałem - tylko kwestia inwestycji w reklamę i upowszechnienie.
I mały OT:
Nemo5576 - kłócisz się, bo nie zauważyłem?![]()
Ostatnio edytowane przez Gryphoon ; 19.12.11 o 21:33
C-740, SP550UZ, E-510, E-5 + dodatkowe zabawki
Moje wątki: Gryphoon'owe podwórko, Gryphoon w Australii, Łódź Bajkowa
Akcje: Spotting Okęcie - 6.01.2014