Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 32 z 32

Wątek: Z cyklu Fotograficzne Wieczory. Jak to jest.... [w26]

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Odp: Z cyklu Fotograficzne Wieczory. Jak to jest....

Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    Nie sądzę by galeria była dobrym miejscem do poznawania tajników. Jest raczej miejscem podziwiania. Mamy na forum taki piekny temat, założony przez Jole "Jak zrobiłam/łem to zdjęcie?". Szkoda, że tak rzadko ktoś chce się podzielić tajemnicą swojego warsztatu w ten sposób.
    Ale na takie coś musi być zapotrzebowanie, zainteresowanie. Podejrzewam, że prędzej i łatwiej można się dowiedzieć wszystkiego bezpośrednio u autora zdjęcia.
    Inną sprawą może być zadawanie samemu sobie pytania "A co ja mogę pokazać?". No i jak samemu wybrać zdjęcie, o którego powstaniu opowiemy? Jeśli nie ma pytań dotyczących konkretnego obrazu, to nie ma też odpowiedzi i informacji.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria

Odp: Z cyklu Fotograficzne Wieczory. Jak to jest....

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Mam nadzieję, że to się zmieni i wszystkim taka zmiana wyszła by na dobre, tak początkującym jak i zaawansowanym fotografom OC.
    Jednak do tego trzeba dobrej woli ludu, a z tym jest problem.
    Sądziłem, że ostra krytyka wystarczy, by nie wrzucać tzw "gniotów" do galerii, ale się myliłem. Co więcej: wątki prowadzą "starzy wyjadacze" a młódź forumowa, masochistycznie pcha głowę pod topór.
    Na pewno to się będzie zmieniać, tylko że w tempie nie większym, niż szybkość wypiętrzania się Tatr (kilka cm/rok). Lud, czyli społeczeństwo nie zmienia się sam z siebie szybciej niż to przewidziała Przyroda. Do szybkich zmian potrzebne są bodźce – bytowe, rynkowe, kulturalne, wiadomości dobre czy złe, ale zawsze prawdziwe. Te różnorodne bodźce powinny krążyć w społeczeństwie i pobudzać, także krążyć po forum i pomagać, by te cm/rok, czyli promile promili zamieniały się chociaż w procenty.

Pzdr, TJ