Testowałem nowe szkła - 45/1.8 i 14-42 II z E-P1 i E-PM1. Na E-P1 nie ostrzą szybciej niż na Penie Mini ale zdrowo szybciej (jakoś dwukrotnie) niż naleśnik 17/2.8 na starym E-P1.
Testowałem nowe szkła - 45/1.8 i 14-42 II z E-P1 i E-PM1. Na E-P1 nie ostrzą szybciej niż na Penie Mini ale zdrowo szybciej (jakoś dwukrotnie) niż naleśnik 17/2.8 na starym E-P1.
Rolleicord, Canon
flickr
W sklepie miałem okazję dokręcić m.zuiko 12 mm/2.0 oraz 45/1.8 do mojego E-PL1. "12" działał bardzo szybko i celnie mimo nie najlepszych warunków, "45" wolniej - porównywalnie z moim lumixem 20/1.7, ale również celnie. Szkoda że "12" taka droga.
pozdrawiam
Oczywiście - stary kit vs nowy. Nie porównuję obrazka, bo kitowy (ciemnica) i tak mnie nie interesuje. Natomiast zamówiłem 45mm i już się cieszęZacząłem zastanawiać się, co wnosi szeroko reklamowany "fast AF - najszybszy na świecie". Może i wnosi, ale z pewnością nie tyle, co nowy napęd obiektywu. E-P1 z takim szkłem to już naprawdę torpeda. To cieszy. Ciekawi mnie, jak z celnością - nowe puszki mają wykrywanie oka, on nie. Cóż. Wszystko okaże się, jak sklep zrealizuje zamówienie. Jeszcze w życiu nie czekałem 2 miesiące na zamówiony w necie towar :/