super naprawdę fajne
super naprawdę fajne
A7II słoiki
jerzykulesza.zenfolio.com
Witam, przyłączam się do zasłużonych owacji, Twoje zdjęcia mają charrakter, widać tu prawdziwy warsztat fotograficzny, przemyślane, nietuzinkowe, wciągające kadry. Powodzenia i pomyślności życzę, i przy okazji wszystkiego dobrego w nadchodzących świętach i na Nowy Rok
![]()
Mówiłem, że wrócę! napawłem się "w poszukiwaniu makowej P." nie ostrożnie zaglądnąłem i ... "Pan Jakub" mnie wciągnął i teraz nim się napawam!
Ehh Aga, Aga ... Jak Ty to Robisz???
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
No i napawając się "panem Jakubem" wlazłem na "odpust".
Kuczę Aga! Wiesz co? Mam wrażenie, że cały czas balansujesz na granicy, że tak to ujmę: "foto-tandety"![]()
Wszak te Twoje foty są tak zwyczajne, że dają złudzenie: ot "strzelone z biodra" i "na szybko" a jednak ... jednak
mają przepotężny ładunek ekspresji, potencjał własny tak silnie emanujący na odbiorcę, że nie sposób przejść obojętnie,
obok fotki ot dziewuszki z balonikiem na pustej ulicy ... i w tym chyba tkwi siła tych kadrów, taki zwyczajny niemal do bólu
nudny obrazek, na który z pozoru nawet nie powinno się zwrócić uwagi, czy dziewuszka na krzesełku obok stół a na nim jabłko, czy
wreszcie "facet" z klatką na schodach. No co w tym nie zwykłego, przecież to takie sobie "pstrycizny" nie? A właśnie nie!
To bardzo starannie wyreżyserowane przedstawienia, sceny które dają możliwość nieskończonej ilości interpretacji, i niemal wymuszają
analizę "drugodenności"kadru.
Mieliśmy Dadaizm i Surrealizm jako zdecydowanie odrębne nurty, a teraz mamy nasz OlyClubowy Aga-Piet'yzm, nie mam pojęcia jakim cudem ale udało Ci się wrzucić do jednego kotła: wyzwolenie środka i kanonu przekazu z tego pierwszego, z niemal całkowitym "odrealnieniem" formy i treści z tego drugiego.
Na koniec: Wiesz co mi się najbardziej podoba w Twoich zdjęciach? Ano efekt jaki Uzyskujesz przy użyciu tak nie wielu i czasem tak banalnych środków, staranność kompozycji każdego niemal kadru i sposób działania, bo może się mylę(jeżeli tak-popraw) najpierw jest zamysł, wizja czy jak to zwał, a potem "eksploracja" otoczenia w celu pozyskania środków na wizualizację tejże. Wrażenie jest takie, że w tych fotach nie ma nic przypadkowego ... Duuża rzecz.
Tego ci gratulując szczerze męczaka swojego kończę
Pozdrawiam
Przecież Wiesz kto![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Swoje prywatne Grand Prix tej wystawy przyznaję pracy "Typowy Poranek Kwietniowy"!
O!
Wszystkie zdjęcia interesujące. Niektóre pozowane mnie osobiście nie odpowiadają ale np. Ludziki, Schody, Gotuj się kuro,gotuj czy Typowy poranek kwietniowy genialne. Takie rzeczy wyłowić z rzeczywistości to jest sztuka. Gratulacje![]()
Cudne, głęboko osobiste fotki. Moje gratulacje koleżanko i wszystkiego dobrego w Nowym roku.![]()
Ta wystawa była (i jest nadal) dla mnie zaskakująco miłym przeżyciem. Nie spodziewałam się, że spotkam tyle zrozumienia
Dziękuję Wam za wszystkie słowa i tu, i na PW.
Szczególne podziękowania dla hadesa za poświęcony czas i doping, oraz dla Saboora za "artystyczną empatię"
Wróciłem znowu tutaj... O zdjęciach się nie wypowiem bo już powiedziano co chciałbym i ja... Dodam tylko , ze niektóre inscenizacje mają coś z Kantora.. Może przesadzam ale takie skojarzenia mam.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Krakman ; 30.12.11 o 14:28