Tak jeszcze o zdjeciach. Niektore wydaja mi sie deczko za ciemne. Jak chocby pierwsze (z krzyzem) z Bieszczad.
Niektore domyslam sie, ze sa specjalnie takie mroczniejsze.. jak pierwsze z galerii krakowskiej, ale zdarzaja sie takie jak to z Bieszczad - ewidentnie lekko niedoswietlone.
Ewentualnie moznaby popracowac przy obrobce zdjecia i troche cienie i poltony rozjasnic.
Obrabiasz jakos zdjecia (co z nimi robisz) i z jakiego programu korzystasz?
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
zazwyczaj obrabiam w gimpienie lubię zbytnio pracować nad tym, co już "wyszło" z aparatu, zamierzony efekt staram się uzyskać bezpośrednio podczas robienia zdjęcia, a wiadomo, że nie zawsze wyjdzie to, o czym się myśli
P.S tak na początek znajomości to tej prywaty tyle, że hoho ;p
Strasznie tajemnicza Jesteś, nie bój się nikt cię nie zje.
Wpisane ma, że Kraków a poznańskie TEJ goda![]()
zZz
Nie był i nie będzie alfą i omegą, niby dlaczego miałbym nimi być?
Nie bardzo wiem, Droga Koleżanko co Cię tak uraziło? Niepotrzebnie poprawiasz zbroję, nikt tu nie ma nic do Ciebie osobiście.
No, ale my tu sobie gadu gadu, po galicyjsku grzeczności prawimy , a fotek od trzech dni, jak nie było tak nie ma.
Zdarzyły się za to wycieczki osobiste. Nie ma się co ociągać - masz surowiec, znasz gimpa, co za problem wrzucić po jednej , czy dwie fotki do posta.
Pozdrawiam AP.
PS.Kim jestem możesz sobie sprawdzić w profilu i poogladać świat moimi oczami w wątku i galerii, ale pewnie nie znajdziesz tam nic interesującego.
A helmuth-owi do pięt długo jeszcze nie dorosnę w cierpliwości i możliwościach komunikacyjnych , za co mu zresztą chwała.
Ostatnio edytowane przez apz ; 24.12.11 o 03:14
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro