Dlaczego wybór mniejszego formatu jest oznaką bidowania? Może jest oznaką wygody, może wyboru z powodu dużej go, a może - jak ja - wolę tańszy sprzęt i więcej czasu na obijanie się?
Smutne życie, gdy człowiek nie ma czasu, bo musi zarabiać...![]()
Dlaczego wybór mniejszego formatu jest oznaką bidowania? Może jest oznaką wygody, może wyboru z powodu dużej go, a może - jak ja - wolę tańszy sprzęt i więcej czasu na obijanie się?
Smutne życie, gdy człowiek nie ma czasu, bo musi zarabiać...![]()
Jak chcecie się poprzegadywać, to zapraszam na irca. Link w stopce. Dogryzania odpuście sobie na forum.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
wracając do meritum:
http://www.optyczne.pl/4621-nowo%C5%...f_3.5-5.5.html
Jak dla mnie
A12 50mm
A12 28mm
A16 24-85mm
jako moduł matryca-szkło są bez sensu.
O wiele lepiej byłoby, gdyby modułu A12, A16 miały bagnet tak jak A12 LM, a szkła 28, 50, 24-85mm były oferowane osobno.
I było by taniej - szkła zostawiam, a A12 na wtórny rynek bo jest nowe A16.
Gdyby tak było, wtedy Ricoh trafiłby na moją listę obserwowanych.
Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 2.02.12 o 11:19
Ricoh GXR A16 24-85 (APOS*)
* -"Another Piece Of Shit"
Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 2.02.12 o 17:09
Nie no, nie przesadzaj
You lona pis of szit?
Proszzz barcc:
pozdrawiam serdecznie
JAnek
PS
Sorki nie moglem sie powstrzymac
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
No staram się być optymistą (zgoda brak mi doświadczenia w tym temacie)
A więć ten (pierwszy) zmiennoogniskowy obiektyw do GXR
Ricoh GXR A16 24-85 (APOS*)
w porównaniu do ZUIKO ZD 12-60, jest "krótszy" (ZD 24-120mm), pozbawiony stabilizacji, łapie mniej światła i nie daje ani o jotę więcej tak pożądanej we wrzechświecie "ładnej GO".
Miałem nadzieję na coś ze stałym światłem (f2.no ale jak to z nadzieją jest -każdy widzi.
Powinien być bardzo tani -taki "kit" ale jak znam życie nie będzie -bo pan od marketingu w RICOH inaczej to sobie wyobraża.
Na technice się nie znam, ale chyba nawet zoom 2,8 musiałby być dość wielgachny - zwłaszcza do takiej matrycy. Widać to zresztą po zapowiadanych zoomach Panasa, które - jak na m4/3 - małe nie będą.
przecież to mała matrycka wielkości (jak znawcy tematu często określają) "paznokcia"...
Ale zgoda -mógł być przynajmniej na jednym końcu f2,8 ?
cenę obstawiam na 599€
Dla tych którym znudziło się oczekiwanie na cud w wykonaniu olympusa a fake-OM ich nie interesuje z takich czy innych przyczyn.
Ricoh GXR +A12 28mm +OVF za 710€ na ebay (na gwarancji)
Przejść na Cimną Stronę Mocy (CSM)...
Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 8.03.12 o 11:13