Pomijając egzotykę systemu, jak dla mnie Ricoh będzie fajniejszy - tym bardziej, że jest już chyba moduł na bagnet K(albo będzie). Wciąż liczę na to, że tandem G/P pójdzie po rozum do głowy i opracuje wspólnie wersje GXR z wizjerem, uszczelnieniami - i modułem K-mount w standardzie. Aha, no i musi być co najmniej taki śliczny jak K-01.
kateb -o co mi właściwie chodzi> TEMAT WĄTKU = RICOH GXR System =dział > "pozostali producenci".
Autorze Najbardziej Celnej Uwagi nt. Faktycznego Bohatera Tego Wątku (ANCUFBTW)-Bohaterze Ostatniej Akcji - powinieneś częściej używać określeń typu "wydaje mi się", "myślałem", "zdawało mi się" bądź "pomedrało mi się coś" -to doskonale stylowo i merytorycznie pasuje do Twoich spostrzeżeń uwag i przemyśleń.
Z uwagi na szacunek dla samego siebie zakończę temat odnośnie dzarronautyki stosowanej (pozwalam sobie zamieścić jako tłumaczenie tekstu powyżej sekwencję znaczków wyjaśniających zrozumiale "poziom :forumowiec level 9" o co mi chodzi) -
ANCUFBTW-BOA
Ps.moje legendarne według ANCUFBTW"pomerdało mi się"-BOA -wymagania zaczęły się na E-1 i skończyły na E-1 -z przyczyn odemnie niezależnych. >R.I.P<
Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 8.03.12 o 16:30
milczenie jest złotem
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
...fajniutki klocuszek.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Jak mu dołożysz wizjer, to będzie dokładnie taki, jak K-7. Tylko pusty w środku, bez lustra i pryzmatu.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Racja, mój błąd, źle zacytowałem, a moje pytanie dotyczyło tego pisania o cudach Olympusa:
Ale właściwie to nie chcę już odpowiedzi, po co tworzyć kolejną dyskusję w dyskusji.
A wracając do pierwotnego tematu - niech mi ktoś pokaże do czego zmierza Ricoh z tym GXR, bo ja tego systemu nie rozumiem. Pokazują jakiś moduł z obiektywem jak w kompaktach, potem jakieś stałki. No i gdzie tu jest sens? Tak matryce wymieniać do każdego obiektywu? Czy to nie jest niepraktyczne (finansowo i technicznie)?
Chciałbym przeczytać opinię kogoś, kto tego używał i potrafi powiedzieć że to całe rozwiązanie, albo chociaż jeden z modułów ma takie a takie zalety.
Fujifilm X10
obiektywy z matrycami inclusive są tańsze lub podobne cenowo od samych obiektywów u konkurencji.
Wszystkie trzy...
No i czwarta do której podłączysz sobie wszystko co dusza zapragnie z dowolnego SLR czy bagnetu M.
To amatorski system -nie to co m4/3 dla prawdziwych hardkorowców.
Mnie się podoba i jest tani>
Ricoh GXR
+ A12 M-Mount
+ VF-2
+ GF-1
koszt 1095€ -nowe na 2 letniej gwarancji.
Czy komuś odpowiada koncept -indywidualna sprawa.
Do czego zmierza ricoh nie wiem -wiem do czego zmierza olympus i wybieram niepewność jutra.
milczenie jest złotem
Ricoha, to jestem jeszcze w stanie zrozumiec ale zrozumcie taka Sigme
pozdrowionka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.