Wszystkie paczki są skanowane pod kątem listu przewozowego dołączanego do przesyłki. Jeżeli nie będzie się coś zgadzało - paczka zostaje komisyjnie zniszczona.
Przerabiałem wysyłkę i odbieranie paczek ze Stanów - droga przez mękę.
Wszystkie paczki są skanowane pod kątem listu przewozowego dołączanego do przesyłki. Jeżeli nie będzie się coś zgadzało - paczka zostaje komisyjnie zniszczona.
Przerabiałem wysyłkę i odbieranie paczek ze Stanów - droga przez mękę.
Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.
Znam chyba wszystkich polskich TIPów i powiadam Ci, przemytu paczkowego w PL juz od dwóch lat nie ma. Jest zawodowy sprzęt na Okęciu. Clą również Polamer. Wszystko.Zamieszczone przez apa-sf
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Ha! Czyli jednak dobrze mi się "obiło o uszy"!Zamieszczone przez apa-sf
Przepisy celne się zmieniły?
Pod koniec 2005 roku kupowałem w Cameta camera E-300.
Płaciłem tylko w urzędzie podatek (22%). Cła na cyfrowe lustrzanki nie było.
Trzeba to sprawdzić.
Pozdrówka.
Się czepiłeś. UC nalicza zarówno cło jak i VAT.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Witam
Korzystalem wraz z bratem z uslug firmy http://www.gt4all.com
Nie chodzilo o sprzet fotograficzny lecz o czesci samochodowe itp. Jest mozliwosc ze Panowie z firmy rozpakowuja zakupiony towar, pakuja jeszcze raz jako inna paczke i wysylaja nam do Polski jako Gift, bo kazdy Polak ma prawo otrzymac raz w miesiacu prezent z zagranicy czy jakos tak. Oczywiscie wszystkie paczki sa sprawdzane wiec lepiej zeby tam nie bylo faktury i produktow oryginalnie zapakowanych. No chyba ze sie nie przejmujemy ocleniem to kupujemy i czekamy na dostawe
Co do mozliwosci kupowania to w zasadzie wszedzie, od sklepow po ebay, kupujemy sami lub oni to robia za nas.
Nie porownywalem jak wychodzi sprzet foto ale sa rzeczy ktore czasami warto sciagnac...
Pozdrawiam
E-500 + 14-45 + 40-150 + 35 + CF 2GB
Zapomniałeś o cle od całej wartości tj 5% czyli od kwoty 762,76 wynosi 38,14 to daje cenę 800,90 PLNZamieszczone przez raven66
A jako, że żyjemy w UE to od 800 PLN musisz zapłacic jeszcze VAT 22% czyli w sumie wychodzi Cię tą metodą 977,09 - jeśli wszystko zgodnie z prawem chcesz zrobić i paczka jest zgodnie z prawem opisana. Jesli w wartości paczki nie wpisano usługi (a trzeba) cła i vatu od wysyłki i marzy nie będzie, ale tak wyjdzie drożej niż u nas - zastrzegam jednak, drożej jeśli w 100% zgodnie z prawem.
Canon 85 f/1.2 mkII L w moim plecaku jest jak perła w chlewie.
tylko wartość gifta nie może przekroczyć 50 Eur.Urząd często zalicza koszt wysyłki do wartości "upominku".
sprzedam - ZD40-150 f3,5:4,5 (stan sklepowy) - 550
sprzedam - Klapki zabezpieczające Karty CF do E330 - ostatnie 3 szt w Polsce
www.k2-stal.pl
No więc napisałem że nie znam się na tym, twoja odpowiedź wyjaśnia wszystkoZamieszczone przez Magus
Czyli generalnie cała impreza do zapomnienia
Pozdro.
To nie tak do końca bo to wersja w 100% zgodna z prawem, ale zakładam, że ta firma bierze 20% za to byś ty nie płacił 5% cła i 22% vatu - przepakują towar i wyślą jak gift no comercial value
Wtedy cena wyjdzie cię jak w twoich wyliczeniach, jednak to jest łamanie prawa.
Canon 85 f/1.2 mkII L w moim plecaku jest jak perła w chlewie.