Witam! Mam pytanie - czy "gdzieś " można kupić matówkę do E-300 (standardową). Serwis raczej nie wchodzi w grę bo walneli cennik ryczałtowy - ponad 600 stówek za "naprawe". To kosmos!!
Witam! Mam pytanie - czy "gdzieś " można kupić matówkę do E-300 (standardową). Serwis raczej nie wchodzi w grę bo walneli cennik ryczałtowy - ponad 600 stówek za "naprawe". To kosmos!!
E500 + drobiazgi
Chyba tylko serwis ponieważ E300 ma niewymienną matówke, najlepiej zadzwoń i zapytaj za ile naprawdę zrobią.Zamieszczone przez Mareklux
Z czystej ciekawości - co się stało?
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Zasadniczo to nic- mam małą ryskę, w sumie przy robieniu zdjęć nie przeszkadza w niczym, ale .... no sami wiecie
. Myślałem, nawet o tych "kocich" sprzedawanych za granicą ale 95 dolców to trochę dużo za kawałek plastyku. Chyba oleje temat. Dzięki!
E500 + drobiazgi
Mareklux:
poszukaj na canon-board gościa o xywce Andee... zawodnik robi jasne matówki z klinem m.in. do wszystkich OLKÓW: wersja super jasna jakieś 300 pln, wersja standard chyba 200. zainwestuj w jasną i tyle.
Dzięki, wysłałem maila do gościa, zobaczymy
E500 + drobiazgi
Mareklux:
przeczytaj ten dłuuugi wątek o matówkach na canon-board a konkretnie o ich wpływie na pomiar światła przez aparat. wynika z niego, że tylko wersja ultra jasna, bo ta zwykła pierdzieli pomiar po przymknięciu dziury. niektórym prawie korekcja EV się kończy.
dzięki za punkcik...
pojawiły się matówki z rastrem i klinem na allegro jeżeli by to kogoś interesowało
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=7290975
szkoda, że te matówki są tylko z klinem poziomym, jak już to mogli zacząć produkować z klinem ukośnym który jest bardziej uniwersalny przy manualnym ostrzeniu.
a jaka lepsza z klinem czy z rastrem która jaśniejsza , czy ktoś sprawdził te na allegro