Najlepszy lens m43 jaki mialem w rekach, sens istnienia tego systemu![]()
Najlepszy lens m43 jaki mialem w rekach, sens istnienia tego systemu![]()
Ostatnio edytowane przez apz ; 3.12.11 o 01:43
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Ja też na to szkiełko ostrzę sobie zęby i widzę, że słusznie. apz, kapitalne fotki. Przypinałem Z45/1,8 do G3 w Media Markt i strzeliłem kilka fotek - bardzo pozytywne wrażenie.
voovoo, nightelf, jak już tak będziecie testować to podepnijcie 45-200 pod E-P3 i sprawdźcie, jak się sprawuje stabilizacja w obiektywie na body Olympusa i af. Będę wdzięczny za krótką relację. Niestety nie mam jak przetestować tego szkiełka ani 100-300 a coraz bardziej mnie ono interesuje.
Używam 45/1.8 z G3 i poza tym że głębia ostrości jest jeszcze trochę za duża - lubię szeroki portret, to wszystko działa znakomicie. Szkło jest pozbawione wad optycznych i do tego ma niezłej prędkości AF, ktoś wspominał że miał kłopoty z trafieniem z ostrością (np. zamiast ostrego oka, miał nos) na e-pl1 takiego problemu na G3 nie ma, celność niemal 100%. Szkło ma bardzo przyjemny kremowy bokeh, bardzo delikatny. Pięknie prezentuje się z G3, z powodu minimalnej czułości ISO160 w jasne dni wymagany filtr szary...
Panasonic G3 + 20/1.7 + Bessa R2a + Nokton 35/1.4