Wiercić...wiercić...
![]()
Wiercić...wiercić...
![]()
Zrób sobie z cienkiej blachy taki profil jak napisal Dorjan. Tylko pamiętaj, że trzeba zawinąć krawędź żeby aparatu nie rysował.
hehe - też mogę pomóc w żelbetonie wierci sie jak w maśle to może i w pancernej obudowie e500 sobie poradzi... wiertło [fi]16 chyba powinno wystarczyć...Zamieszczone przez Rafał Czarny
![]()
Dzięki, sam mam wiertarę udarową ale tylko 500W z supermarketu... może wystarczy?
Z wierceniem dam sobie spokójGdyby nie było gwarancji to bym się może skusił...
Spróbuję szybkozłączkę podkleić korkiem albo jakąś gumką...
Albo może zrobię sobie taki "diwajs" jaki Dorjan pokazał. Jak coś mi wyjdzie to nie omieszkam się pochwalić
PS. Mam statyw Velbon DF-50. Ten dodatkowy bolec jest z plastiku... w moim poprzednim statywie za 30zł był metalowy... chińszczyzna obniża poziom...
lol ... dziwne macie problemy
Mnie E-1 z 14-54 i fl-36 zamocowany na manfrotto płyce w kadrze pionowym nawet nie drgnie, radzę kupić dobry statyw z dobrą głowicą a nie silić się na karkołomne wynalazki![]()
Canon 85 f/1.2 mkII L w moim plecaku jest jak perła w chlewie.
Podziwiam twój zapał do "usprawniania" twojego sprzętu.Zamieszczone przez Gregorius
p.s. też mam Velbona DF-50 i powiem szczerze, że nie mam takiego problemu. Ostatnio robiłem z niego zdjecia do dowodu: E-500 z podpiętym 40-150 i FL-36 i jakoś przy pionowym kadrze nie miałem problemu z osuwaniem. a śrubkę dokręcam ręcznie.
Pamiętaj, że podkladając rzeczy między aparat a szybkozłączkę skracasz śrubę a wtedy przy przykręcaniu tylko "kawałkiem" gwintu, łatwiej go uszkodzić
Był na forum lepszy kozak - wystrugał gripa do E500. Wystrugał napisałem bez cudzysłowów, bo gość naprawdę wystrugał ustojstwo z drewna. Całkiem spoko to wyglądało. Niestety, nie pamiętam kto zacz.Zamieszczone przez rodia