O kurde, nie zauważyłem. Jak można niemieć USB 2.0...Zamieszczone przez grizz
![]()
![]()
O kurde, nie zauważyłem. Jak można niemieć USB 2.0...Zamieszczone przez grizz
![]()
![]()
Pozdrawiam,
Piotr.
można można... Moja Luba nie ma zarówno w laptopie jak i w blaszaku i żyjeZamieszczone przez P
![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Ja do zeszłego tygodnia też miałę tylko 1.1 ale w końcu nie wytrzymałem i kontroler na PCI sobie sprawiłemZamieszczone przez P
teraz się zastanawiam czemu tego wcześniej nie zrobiłem
![]()
W duzym mam 2.0 ale w kieszonkowym 1.0 i firewire stąd pomysł coby ten prędki interfejs wykorzystać, ale skoro E raz i tak nie nadąży to już trudno, po prostu więcej herbaty będę sobie robił na czas zrzucania zdjęć.
Jeśli chodzi o transfer USB a FireWire to różnica jest dla mnie wyraźnie zauważalna (na korzyść FireWire) czy to w trybie Storage czy Control, więc nie wiem jaki jest sens porównywania tych dwóch złącz. Być może masz uszkodzone FireWire w aparacie, a może w kompie - ja właśnie zbieram się do oddania mojej E-1 bo od grudnia mi FireWire szwankuje.
światło, światło, światło...
jak to "szwankuje"? oberwałeś gniazdo na płycie aparatu czy może co innego? testowałeś z innym przewodem?
nie mam wielkiej róznicy miedzy USB2.0 a fire wire. dla karty 2GB zrzut na kompa z aparatu e-1 USB-12 min fire wire-10min. Moim zdaniem nie jest to różnica powalająca (2 minuty).
Teoretycznie firewire powinien byc szybszy od USB 20% - tak wynika ze specyfikacji. USB 2.0 480Kb/s, zas Firewire 400Kb/s. Tyle ze im wiecej masz podlaczonych urzadzen do USB tym jego przepustowosc spada - to wynika ze specyfikacji i filozofii działania portu USB. Wady tej nie posiada natomiast Firewire. Nowy IEE1394b - oferuje transfer 800Kb/s. Poza tym USB zdecydowanie bardziej obciaza procek anizeli jego konkurent.Zamieszczone przez talu
...był Olek jest A6000
małe OT. Myślę że warto zainwestować w czytnik - komfort, szybkość i wygoda zgrywania nieporównywalna z kabelkowym rozwiązaniem.Zamieszczone przez talu
pzdr
www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8