|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
A ja nie mogę ocenić, bo mi się nie mieści na ekranie- mam tylko 1280x1024pix.
PS
Tobie się mieści?
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Panowie rozmywacieJa tu o krytykę i lincz proszę a tu co? Nic :P :>
Dobra może jeszcze jedno
E-30 + ZD 40-150/3.5-4.5 @ 150/4.5
fot. nr 3)
LRU: #472938 | XMPP winnetou@jabster.pl
Hołmpejdż | Galerie | "Twórczość" || Free Image Hosting
E-30 + kilka gratów, brak talentu i światłowstręt
Dla mnie to niezłe zdjęcie nadbrzeżnych lamp (ładne gwiazdki) i ładnie rozmytej wody. Poza tym nic ciekawego, poza wielkością i gorącymi pikselami
PS
Winnetou- spróbuj zrobić Mapowanie pikseli (zajrzyj do instrukcji jak). Powinno pomóc na te gorące piksele.
W czym wołasz rawy? W OlympusViewer2 jest możliwość pozbycia się ich:
edit
W 3 mogłeś poczekać aż zamknie usta![]()
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 26.11.11 o 20:08
@helmuth: Rawy w RawTherapee - linuxarz jestem
Ewentualny postproces GIMP
Coś czytałem o odejmowaniu darkframe'ów ale nie ogarniam tego do końca. Może się spróbuję pobawić stemplowaniem.
Ogólnie postproces nie jest moją mocną stroną i staram się jak najmniej ingerować w fotki (najgorsze co robię to wyostrzanie i czasem stempelek)
LRU: #472938 | XMPP winnetou@jabster.pl
Hołmpejdż | Galerie | "Twórczość" || Free Image Hosting
E-30 + kilka gratów, brak talentu i światłowstręt
Mapowanie pikseli a odejmowanie darkframe'a to dwie różne sprawy. Poczytaj o mapowaniu tu: http://www2.olympus.pl/consumer/dslr...ty%20Title.htm
Jeśli chodzi o ręczne usuwanie gorących pikseli to polecałbym łatkę zamiast stempla.
v2 lepsza