a może coś takiego http://www.43rumors.com/how-to-build...ympus-om-lens/ żart![]()
a może coś takiego http://www.43rumors.com/how-to-build...ympus-om-lens/ żart![]()
Podaj swój adres email, to podeślę parę rawów...
Możesz też uderzyć do Jagera, on ma(chyba) E-30 i E-5.
Od siebie mogę tylko powiedzieć, że jak Ci nie pasuje szum w E-30, to z E-5 pod tym względem, zadowolony nie będziesz....
Rozdzielczość jest dużo lepsza, ale szumy? niewiele lepiej, o ile jest lepiej.
O/N
A ja powiem jeszcze bardziej przewrotnie, że niedawno na okładkę magazybu obrabiałem zdjęcie z rawa 550D, gdzie cienie po prostu tonęły w cieniach i trzeba było sporo wyciągać. Koparka mi opadła, gdy zobaczyłem ile z tego małego czegoś można wyciągnąć. Jak na takie małe coś, rzecz jasna. Druk okładki rozmiaru A4, fota wygląda elegancko.
Do czego zmierzam, Thomasso, chyba nie bardzo masz nad czym się zastanawiać.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
pokaż! -POKAŻ!
Magazyn Polska Wita, za kilka dni będzie w Empikach.
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
pokaż zdjęcie -nie interesuje mnie magazyn Polska Wita
Póki się nie ukaże w sprzedaży to wiesz... poza tym, co Ci po obrazku w necie? Na żywca okładkę zobaczysz to ocenisz. Magazyn może Cię nie interesować.
BernArt - Moje zdjęcia
nigdy nie zobaczę tego magazynu na żywca więc wiesz -ciężko mi uwierzyć że wogóle takie zdjęcie mogło powstać
Błogosławieni, którzy nie widzieli a uwierzyli... no, ale wiara kogokolwie w cokolwiek mało mnie interesuje.
W każdym razie, pokazywać będę mógł dopiero jak się pojawi w sprzedaży.
BernArt - Moje zdjęcia
@Thomasso , podaj maila na PW , podesle ci pozniej rawy z D700 i E-5 to sobie porownasz