Strona 13 z 13 PierwszyPierwszy ... 3111213
Pokaż wyniki od 121 do 124 z 124

Wątek: Jaką lustrzankę polecacie !!!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Odp: Jaką lustrzankę polecacie !!!

Zatrzasnąć klapę, spuścić wodę po dzieciaku i zapomnieć, nie wart dalszej dyskusji.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar kateb
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    nie ma nic ponad E-1: polecam
    wg. mnie ma sporo lepszego

SZYBKOŚĆ,
    lampa,
    czułość,
    i lepsiejsze obiektywy!!!!!!

rozdzielczośc pomijam bo w zasadzie nie ważna, przecież każdemu powinno 3 Mega wystarczyć
    Fujifilm X10

Centus
    Gość

postanowilem dac bardzo oryginalna porade , ze tez sam na to wczesniej nie wpadlem

oczywiscie dla jednych pomysl bedzie glupi , dla innych genialny , mysle ze napewno bedzie wywolywal skrajne reakcje , moze watek przeczyta kilka osob i ktos z tego wyciagnie jakies wnioski , moze komus o otwartym umysle pomysl przypadnie do gustu

przejdzmy wiec do sedna sprawy , dla tych ktorzy lubia styl retro :

ASAHI PENTAX SPOTMATIC SP II jako body i Asahi SMC Takumar 50mm 1,4

dla bardziej nowoczesnych :

Nikon F80 (N80) jako body i nikonowska 50mm 1,4 D

oczywiscie mozna wejsc tez w inny dowolny system analogowy , kwestia gustu

co do kosztow pierwszy zestaw mozna miec za ok 200 pln za body , trafiaja sie sztuki w kartoniku jak nowe , obiektyw powiedzmy od 400 do 500 , drugi zestaw body jakies 150 do 200 pln , szklo powiedzmy 500 do 600 o ile dobrze pamietam

koszt kliszy z tym roznie bywa zalezy co kto lubi , moze byc 10 pln albo 30 pln albo duzo wiecej , koszt wywolania to kilka pln , koszt odbitek taki sam jak z cyfrowki , mozna tez zlecic skanowanie negatywu w labie i pozniej PS-uc zdjecia w domu ,albo kupic sobie jakis skaner Epsona , nawet V300 i skanowac samemu , na amatorskie potrzeby taki skaner powinien wystarczyc , koszt ok 300 do 400 pln

ja poki co jestem na etapie kompletowania pierwszego zestawu , obiektyw juz mam (musze usunac wpis o sprzedazy w stopce) , co do aparatu to juz sie wstepnie dogaduje ze sprzedajacym , mysle ze za czas jakis beda jakies zdjecia na forum

a co mozna osiagnac w ten sposob , kupe frajdy i zabawy , szczegolnie jak ktos przespal ere fotografii analogowej (czego jestem dobitnym przykladem) , nauczy nas to szanowac kazdy kadr , a co za tym idzie wiecej myslenia przed nacisnieciem spustu , mamy tania lustrzanke FF , przy tych obiektywach zaczyna sie fajna zabawa z GO

i na koniec jeszcze jeden powod , szczegolnie wybierajac zestaw 1 , skoro jestesmy juz w niszowym , elitarnym klubie systemu 4/3 , to bedziemy jeszcze bardziej niszowi i oryginalni

PS

to jeden ze skutkow nie dzialania forum , prosze wiecej tego nie robic , gdyz wpadaja mi do glowy rozne dziwne pomysly
    Ostatnio edytowane przez Centus ; 30.11.11 o 16:22

Mieszka w
    Słupsk
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Przeprosiłem kolegę apz na pw.
    A co do aparatu to już mam Pentaxa K R
    Pozdrawiam i dziękuje wszystkim za odp. na moje pytanie.