Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 124

Wątek: Jaką lustrzankę polecacie !!!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar moose
    Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria

Odp: Jaką lustrzankę polecacie !!!

aho - weź sobie zbierz wszystkie modele tu polecane. Dobierz tyle np. klocków ile jest tych modeli. Na każdym klocku napisz jeden model. Wrzuć klocki do wora. Wylosuj sobie aparat i z głowy
    Ilu użytkowników tyle poleceń. Czasem się będą powtarzać.
    "Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
    Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez moose Zobacz posta
    aho - weź sobie zbierz wszystkie modele tu polecane. Dobierz tyle np. klocków ile jest tych modeli. Na każdym klocku napisz jeden model. Wrzuć klocki do wora. Wylosuj sobie aparat i z głowy
    Ilu użytkowników tyle poleceń. Czasem się będą powtarzać.
    E tam bedzie klocki wrzucal do wora
    Nie pozbiera od znajomych wszystkie modele i wrzuci do pralki- po 15min wirowaniu niech wyciagnie jeden co zostal i po klopocie

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Nie pozbiera od znajomych wszystkie modele i wrzuci do pralki- po 15min wirowaniu niech wyciagnie jeden co zostal i po klopocie
    Teraz tyle tych pralek z wirowkami,ze nie jestem pewny jest takowa w posiadaniu.Ale lece na forum pralek z wirowkami,moze co znajde na wyjasnienie.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Wy sobie tu żarty stroicie, a ja dalej uważam , że takie coś jak XZ-1 na ten przykład zupełnie by wystarczyło do takiej fotografii, i ciocia ze stryjem na pewno w go się zmieszczą.

Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar kurokial
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    ciocia ze stryjem na pewno w go się zmieszczą
    Można by polemizować :P no chyba, że w trybie auto
    zZz

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Też jestem zdania, że porządny kompakt z jasnym obiektywem będzie lepszy, niż lustrzanka (w szczególności Olympusa) z ciemnym kitem.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Teraz tyle tych pralek z wirowkami,ze nie jestem pewny jest takowa w posiadaniu.Ale lece na forum pralek z wirowkami,moze co znajde na wyjasnienie.
    Tych forow pralkowych to jak psow teraz... ktore wybrac...?

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Tych forow pralkowych to jak psow teraz... ktore wybrac...?
    Tak to wygląda na poważny problem , które wybrać, gdzie znaleść w pełni kompetentnych doradców, którzy nie będą do tego, ambasadorami jedynie słusznej marki.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

PawelN
    Gość

Witam. Spoglądając na temat mogę dojść do wniosku, że interesują Cię tylko lustrzanki. Jeżeli tak, to polecam z nowych: Olympus E-450 z kitowym słoiczkiem + na przyszłość ZD 70-300. Z nowych również, tak jak koledzy powyżej Tobie napisali: Pentax K-r. W Nikona się nie pchaj. Płacisz krocie za żółty znaczek. W zamian dostajesz zubożoną puszkę, która ma mniej funkcji, niż wiele kompaktów na rynku. Nikon, jak to Nikon, trochę obrósł w piórka. Sam uciekłem z tego systemu i przeszedłem na stronę Olympusa (byłem posiadaczem D-100.) Z używek polecam E-3. Na temat Canonów się nie wypowiadam, gdyż nigdy nie trzymałem ani aparatu, ani obiektywu wyprodukowanych przez tę markę. To tyle z mojej strony, jeżeli chodzi o lustrzanki
    Weź pod uwagę fakt, że lustrzanki mają swoje wymiary i wagę. Jest to pewnym utrudnieniem w wielu sytuacjach. Ja jestem tradycjonalistą i wybór pada na lusterka Bezlusterkowce maja też dużo zalet. Przede wszystkim nie klapią lustrem, przez co są ciche i masz większą szanse sfotografowania dzikiego zwierza, lub ptaka (jeżeli zainteresowałbyś się fotografią przyrodniczą), są lekkie i maja kompaktowe wymiary. Atutem są jaśniejsze szkła.
    Ostatnio edytowane przez PawelN ; 22.11.11 o 21:07

Mieszka w
    Słupsk
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

właśnie pożyczyłem alfe 350 od sąsiada, leży w dłoni i takie coś mi odpowiada (chodzi mi o gabaryt). Weźmy np. Pena,rozmiar mały, obiektyw duży i jeszcze lampa, gdzie wypada środek ciężkości(to tylko tak na marginesie)napewno są i uroki małej puszki ale czy chciałby ktoś mieszkać w ciasnym mieszkaniu i w dodatku z teściową ? Jutro przejdę się do rtv agd, tam można spokojnie obejrzeć i wziąć do łapy. A biorąc pod uwagę możliwości finansowe dobry kompakt +dłuższy obiektyw +lampa to już granica 3 tys a nie jestem aż takim zapaleńcem i z fotografi nie będę czerpał korzyści finansowych. Jeszcze 20 lat temu z moja TTL zenitowską szarpałem niezłą kapustę