Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Jeszcze raz Olympus E-330

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Jezeli masz dodatkowe fundusze to bierz zestaw z 14-45 i 40-150 ktore sprzedasz za dobre pieniadze na aukcji, doloz pare setek i kup 14-54. Bardzo uniwersalny sprzecik. Ale wybor obiektywu zalezy od Twoich potrzeb i rodzaju zdjec ktore chcesz nim wykonywac.
    "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do tego pierwszego nie mam pewności" - A. Einstein
    "Wojna to pokój. Wolność to niewola. Ignorancja to siła." - G. Orwell

| OlyJedi
    Mieszka w
    Biała Podlaska
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    ja też miałem dylemat z wyborem miedzy 330 400 i 500 no i wybór padł na e-330 i to od kolegi ze stanów z ebaya body+obj.14-45 +lampa fl-36 + karta 2 gb + torba (nijaka jakś ) + zapasowy akumulator + szmatka firmy hama zapłaciłem za to 2600 zł myślę ze to dobra cena chyba ze sie myle?
    a wrażenia ? przesiadłem sie z FUJI s-20 pro (hybryda) na lustro i jak narazie jestem pod wrażeniem a co dalej bedzie to sie okażemoże nazbieram jeszcze na jakiś stałoogniskowy obj. no i tele też by się przydał

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez maniek99
    body E330 +obj.14-45 +lampa fl-36 + karta 2 gb + torba (nijaka jakś ) + zapasowy akumulator + szmatka firmy hama zapłaciłem za to 2600 zł myślę ze to dobra cena chyba ze sie myle?
    CO??!! 2600zl za taki zestaw??!! To jest cena fantastyczna wrecz! Interes zrobiles swietny!! W Polsce body 330 + 14-45 mozna bylo w pewnym momencie najnizej dostac za 2100zl, lampka fl-36 to 700-800zl, karta (zalezy jaka) bedzie sto kilkadziesiat zlotych, akumulator kilkadziesiat... Tez bym tka chcial...
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi
    Mieszka w
    Biała Podlaska
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    cena zestaw to 740 $ + 40 $ za cło ( połowa ) no i eszcze dostał koleżka 100 zł pln to wszystkie koszty co poniosłem a sprzęcik mam praktycznie dopiero ok 12 maja 2007 karta razczej nifirmowa " CF Transcend 2 GB 120 x " był jeszcze w zestawie cztnik kart na usb ale to przecież grosze kosztuje

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam,
    To moja pierwsza wizyta na forum, pozdrawiam zatem wszystkich tu zaglądających.
    Ponieważ piszecie o dobrych zakupach Olympusa E330 chciałem podzielić się informacją
    o niezłej możliwpści kupna E330 z obiektywem ZD 14-45. Jets taki sklepik w UK
    w miejscowości Stevenage (Digital Depot), w którym jest aktualnie do kupienia taki zestaw
    za jedyne 299 Funtów (ok.1760 zł). Ponieważ byłem kilka dni w UK, jadąc z Birmingham do Londynu zajechaliśmy do Stevenage, gdzie kupiłem sprzęt. Sklep prowadzi sprzedaż przez internet ale tylko na obszrze Wielkiej Brytanii. Ja miałem to szcęście , że znalazłem się tam przy okazji wyjazdu służbowego. O tej ciekawej ofercie dowiedziałem się z forum dpreview.
    Taki sam zestaw był około 10 dni temu w Niemczech (Saturn) ale był droższy bo kosztował
    499 Euro i zniknąl po dwóch dniach z oferty Saturna. W Stevenage takich zestawów było sporo jeszcze.
    Pozdrawiam
    Aramis

Awatar wgerwat
    Mieszka w
    Chester UK
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

podaje linka.....

http://www.digitaldepot.co.uk

I badz tu madry, kupic e330 czy czekac na e510? (Osiolkowi w zlobie dano.....

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Re: podaje linka.....

Cytat Zamieszczone przez wgerwat
    Zalezy do czego bedziesz go glownie uzywac. E-510 ma mniej szumiaca matryce (tak wynika z sampli i testow), ponoc lepszy wizjer i stabilizacje. Do dluzszych szkiel bedzie jak znalazl. E330 ma natomiast duzo lepszy LV, bo ma uchylny LCD i dwa tryby podgladu, a nie jeden hybrydowy jak w E-510. Do makro, streetphoto E330 bedzie lepszy. Do sportu E-510 i zwierzat, ze wzgledu na stabilizacje i wiekszy bufor. I przede wszystkim E330 jeszcze do niedawna mozna bylo kupic niesamowicie tanio, a E-510 bedzie drozszy, szczegolnie na wejsciu.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar caymer
    Mieszka w
    Lesko
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

Re: podaje linka.....

ja podjąłem decyzje, w ciągu najbliższych dni sie sprawa wyjaśni.
    e-330 ze stanów, znajomi już obiecali kupić, dostali już linka do cameta na ebay, ale zobacze go dopiero w sierpniu, a może i lepiej, bo mam czas kasiorke uzbierac, poprosilem o kupno mając 100 zł w kieszeni

miałem czekać na e-510, ale przekonał mnie podwójny kit w e-330, to że mam c-750 i każde lustro mnie zabije jakością, to że e-330 jest jednak spoko aparatem i jak miałbym ambicje a raczej pieniadze to pod koniec roku może e-510 będzie juz nie super nowościa i troche stanieje, kupi się z dwoma kitami, moze uda sie je sprzedac razem z e-330 i bedzie e-510, choć nie wiem po co.

troche namieszalem.

Awatar wgerwat
    Mieszka w
    Chester UK
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ciagnie mnie troche do e330, (przez sentyment do c8080), majac ten aparat docenilem jedna z glownych zalet ktora przemawia za e330 tj. odchylany wyswietlacz

"Niestety, nie obyło się bez dwóch wad - jednej dyskusyjnej, drugiej już mniej. Ta pierwsza to brak histogramu na żywo, który jest jedną z podstawowych zalet cyfrówek pozwalających na kadrowanie na monitorze. Nie jest to funkcja niezbędna, ale wielu przyszłych użytkowników E-330 już teraz za nim tęskni... Drugi minus należy się za zaskakujący sposób potraktowania podglądu efektu aktualnego ustawienia równoważenia bieli - na monitorze zawsze widzimy interpretację systemu automatycznego doboru balansu bieli. Tymczasem, jeśli nie korzystamy z ustawienia "Auto", obraz może się okazać np. niebieski, jeśli zapomnimy i nie sprawdzimy, co ustawiliśmy. Ale dowiemy się tego dopiero po wykonaniu zdjęcia. Dziwne rozwiązanie. Brak tych funkcji zastanawia, ponieważ zdawałoby się wszystkie niezbędne komponenty zostały w E-330 wykorzystane. Może sprawę załatwi pierwszy update firmware'u? Ale na to musimy jeszcze trochę poczekać."
    Tekst pochodzi z testu na fotopolis.

Czy ktos moze wie, czy te wady, szczegolnie ta z balansem bieli zostala wyeliminowana?
    Dziekuje za wszystkie uwagi.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Czy ktos moze wie, czy te wady, szczegolnie ta z balansem bieli zostala wyeliminowana?
    Dziekuje za wszystkie uwagi.
    Wada z balansem bieli, została wyeliminowana w rawach. Histogram na żywo? Zdjęcia bez tego też wychodzą udane. Równie dobrze za wadę można uznać brak stabilizacji i użytecznego iso 6400.

Dla mnie osobiście największą niedoróbką w e-330 jest tendencja do przepalania zdjęć i błędnie działający ESP z obiektywami innymi niż zuiko. Pierwsze prawdopodobnie wynika z mniejszej dynamiki matrycy niż panujące standardy, drugie nie mam pojęcia dlaczego nie działa, a mogłoby działać. Co do czepiania się LV, to nędznie działa w słabym świetle i to jest wada LV nie do ominięcia w e-330, tak samo jak ciemniejszy wizjer.

Co ciekawe, przy moim malkontenctwie, jestem b. zadowolony z e-330, szczególnie po połączeniu puszki z jakimś dobrym szkłem typu 11-22mm albo ZD 50
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3