Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: zd 300/2.8

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria

Odp: zd 300/2.8

Po co robić jakieś testy, ja nigdy ich nie robiłem a miałem w rękach różne sprzęty. Nigdy też nie biorę celowo robionych testów bardzo poważnie. Najgorsze co może być to test pisany z kiepskimi zdjęciami. Mi wystarcza galeria kilkudziesięciu zdjęć do oceny szkła czy aparatu. Najlepiej oglądać zdjęcia robione tak całkiem normalnie, nie na siłę żeby coś tam udowodnić. Jeśli widzę świetne zdjęcia w Twojej galerii to wiem, czego się spodziewać po szkle. Twoje zdjęcia pokazują, że obiektyw daje świetną jakość, bokeh a zdjęcia dynamiczne również da się zrobić. Nic więcej nie trzeba dodawać poza paroma słowami od siebie.

Pozdrawiam i życzę zdrowia na emeryturze i szczęścia w terenie.

| OlyJedi Awatar lucas_g
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    156
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez turbol Zobacz posta
    Może niedługo się przysiądę do jakiegoś testu . Nie chcę zrobić tego byle jak , więc troszeczkę będę czasu potrzebował, ale tej zimy coś spróbuję naskrobać .
    Ja też wtrącę swoje trzy grosze.

Miałem okazję poznać Andrzeja znanego nie tylko na tym forum jako Turbol. Andrzej zabrał mnie na szybki plenerek w miejsce, gdzie jedna z najdzikiszych polskich rzek nosi nazwę Podlaski Przełom Bugu. Tam miałem okazję krótko obcować ze szkłem, o które rozchodzi się w temacie. Ci co nie znają Turbola, powinni najpierw poczytać, ile wniósł pracy w TP "Bocian" np. w rozwój populacji pustułki na terenach woj. Podlaskiego. Ja postrzegam Naszego forumowicza jako wielkiego pasjonata przyrody, bardzo dobrego fotografa i bardzo sympatycznego gościa. Także rozkminka na temat, czy jego foty są warte kaski zainwestowanej w sprzęt są z mojego punktu widzenia trochę bez sensu. Jego kasa, jego sprzęt i nie nam tu osądzać, na ile Turbol wykorzystuje 300 2.8, a wykorzystje je imho genialnie.

Co do samego sprzętu, miałem okazję oglądać wiele prac Naszego forumowicza, zamiszczonych głównie na forach przyrodniczych i wierzcie mi, że zarówno amatorzy jak i prawdziwi wyjadacze nie szczędzą mu komplementów.

Posumowując, uważam że galeria naszego forumowicza jest najlepszym testem dla tego szkła.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez lucas_g ; 13.11.11 o 21:56

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Nie ma co wnikac w personalia, kazdy pewnie kogos zna, kto duzo robi dla swiata przyrody badz sam sie w tym udziela, wiec wywody na te tematy to moze w innym watku bo sie zaraz zrobi koncert zyczen.
    Watek o szkle, fakt zdjecia Turbola potwierdzaja, ze jest wiecej niz OK.
    Ja tam jednak oponuje przy swoim, nie warte pieniedzy, nie ma do czego przypiac, jest alternatywa u konkurencji, ktora nie dosc, ze wydajnosciowo i jakosciowo jest daleko z przodu to jeszcze cenowo tez jest niegorsza.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria

Jak ja się cieszę że są wśród nas ludzie którzy nie przeliczają wszystkiego na złotówki, nie zadają pytań "czy warto", jasne że warto skoro przynosi to radość, satysfakcję i do tego efekty! I mają pasję Tak trzymaj Turbol
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Jak ja się cieszę że są wśród nas ludzie którzy nie przeliczają wszystkiego na złotówki, nie zadają pytań "czy warto", jasne że warto skoro przynosi to radość, satysfakcję i do tego efekty! I mają pasję Tak trzymaj Turbol
    Jeden woli brunetki, drugi blondynki, a trzeci rude uwielbia

pozdro

| OlyJedi
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    ... Ja tam jednak oponuje przy swoim ...
    Czyli nie zgadzasz się sam ze sobą?
    Pozdrawiam, Andrzej.
    E-30 | ZD 12-60 | ZD 50-200 SWD | ZD 70-300 | Sigma 105 | Falcon 8 | sporo manualnych stałek M42

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Amigo! Zobacz posta
    Czyli nie zgadzasz się sam ze sobą?
    Ja sie tylko z zona zgadzam...

Mialo byc optowac, ale ze wybieralem i zamawialem przed chwila opony zimowe wiec pewnie mi sie z marszu oponeo, wroc oponuje wpisalo

| OlyJedi Awatar lucas_g
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    156
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Nie ma co wnikac w personalia, kazdy pewnie kogos zna, kto duzo robi dla swiata przyrody badz sam sie w tym udziela, wiec wywody na te tematy to moze w innym watku bo sie zaraz zrobi koncert zyczen.
    nyny, ja nie chwalę się tym, że poznałem Naszego forumowicza i nie przeceniam jego wkładu w rozwój przyrody. Chciałem tylko nakreślić, że Turbol jest wielkim pasjonatem przyrody, a pasjonaci mają to do siebie, że w pewnym momencie, jak ich stać, nie patrzą na koszty.

Natomiast podpisuję się pod tym co napisałeś dwie łapkami. Jak miałbym kupić dziś 300 2.8 mając do wyboru C, N i O, to z pewnością nie byłby to obiektyw ze stajni O.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Jak miałbym kupić dziś 300 2.8 mając do wyboru C, N i O, to z pewnością nie byłby to obiektyw ze stajni O.
    Zabrzmiało trochę jak: "w życiu do teatru nie pójdę!"
    Pozdrawiam, Andrzej.
    E-30 | ZD 12-60 | ZD 50-200 SWD | ZD 70-300 | Sigma 105 | Falcon 8 | sporo manualnych stałek M42

| OlyJedi Awatar lucas_g
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    156
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Amigo! Zobacz posta
    Zabrzmiało trochę jak: "w życiu do teatru nie pójdę!"
    No nie bardzo. Miałem kilka puszek Olka, parę ładnych obiektywów też Olka, a od ponad roku jestem w teamie czerwonych. Poza tym mam styczność z C i N i znam wady zarówno Olka jak i konkurencji. Wybrałem konkurencję i na tym zakończmy.

Uprawnienia umieszczania postów