Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Wątek: zd 300/2.8

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Odp: zd 300/2.8

Cytat Zamieszczone przez glee Zobacz posta
    galeria turbol'a według mojej oceny bardzo dobra... tylko czy warta takich pieniędzy - boje się że nie...
    Przewrotnie i wkładając kij w mrowisko. Jesteś pewien, że Twoje zdjęcia są warte pieniędzy, które wydałeś na opis ze stopki?

| OlyJedi Awatar glee
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    Przewrotnie i wkładając kij w mrowisko. Jesteś pewien, że Twoje zdjęcia są warte pieniędzy, które wydałeś na opis ze stopki?
    Moja stopka jest dość skromna - staram się ważyć zakupy. Zdjęcia robię bo lubię robić - nie przekładam ich na pieniążki - aczkolwiek widzę przewagę w obrazkach więcej wartego i wyróżniającego się zd50 (fascynuje mnie ostrość i rozdzielczość) nad choćby zd70-300 no może trochę mniej nad 14-54... Stąd widzę że wydając więcej dostaje za swoje : ). Nie rozważam zakupu ZD300 bo to wykracza poza jakiekolwiek moje amatorskie potrzeby - trochę na wpół poważnie założyłem wątek bo tak jak o drogich samochodach koncepcyjnych czy sportowych tak i o niedostępnych obiektywach i sprzęcie lubię czytać i dużo wiedzieć.

Chciałbym kiedyś zobaczyć kogoś dźwigającego Olka w ten sposób (zdjęcie z wczorajszego meczu Polska-Włochy(0-2) we Wrocławiu - wykonane długim końcem z nietrafioną ostrością sp-570uz)

Ostatnio edytowane przez glee ; 12.11.11 o 11:59
    Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
    Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
    http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Aj tam, warte, nie warte. Zabawa się liczy

Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Nie rozważam zakupu ZD300 bo to wykracza poza jakiekolwiek moje amatorskie potrzeby - trochę na wpół poważnie założyłem wątek bo tak jak o drogich samochodach koncepcyjnych czy sportowych tak i o niedostępnych obiektywach i sprzęcie lubię czytać i dużo wiedzieć.
    Skoro lubisz czytać o takim sprzęcie poszukaj w takim razie wątku o ZD 90-250.

Chciałbym kiedyś zobaczyć kogoś dźwigającego Olka w ten sposób (zdjęcie z wczorajszego meczu Polska-Włochy(0-2) we Wrocławiu - wykonane długim końcem z nietrafioną ostrością sp-570uz)
    Może gdzieś na świecie, ale nie u nas. U nas właściwie dużo bardziej pewne, że nigdy tego nie zobaczysz.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

A ja myslalem, ze my tu powaznie.
    No ale w sumie nikt nikomu nie zabroni marzyc

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ostrowiec Św.
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Witam.
    Dla wszystkich narzekających ma bule w plecach od dźwigania profi sprzetu.
    pozdrawiam. romeq
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Fotoreporter.jpg
Wyświetleń:	150
Rozmiar:	234,9 KB
ID:	57095  

| OlyJedi
    Mieszka w
    Biała Podlaska
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Witam Was serdecznie.
    Jako ,że padło coś o mnie w tym wątku to się wypowiem. Mam ten obiektyw od paru lat i powiem szczerze, że nie zamieniłbym tego cudeńka na nic innego. Praca jest bardzo przyjemna , wręcz komfortowa a uszczelnienia w fotografii przyrodniczej są też bardzo ważne. Do obiektywu podpinam i E3 i E5. Większej różnicy w pracy nie widzę . Obiektyw dobrze współpracuje z Tc i 2.0 i 1.4 .
    Teraz czy warto wydać taką kasę . Powiem tak , jak ktoś ma takie pieniądze to warto.
    Na pytanie Hadesa , czy moje zdjęcia warte takich pieniędzy. Na pewno nie , bo ja się cały czas uczę i robię to tylko dla przyjemności. Od prawie 10 lat jestem na emeryturze , dzieci mam już duże , więc co mi zostało. Moją pasją w tej chwili jest ochrona przyrody a przy okazji , fotografowanie tych pięknych istot żywych. Co miałem wybudować , wybudowałem, kupić kupiłem , więc pieniądze wydaję na żonę i sprzęt fotograficzny i mam nadzieję ,że tak to pozostanie przez jeszcze wiele lat. Aby tylko zdrowie było .
    Pozdrawiam .

| OlyJedi
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria

Pozazdrościć tylko można
    Pozdrawiam!
    Pozdrawiam, Andrzej.
    E-30 | ZD 12-60 | ZD 50-200 SWD | ZD 70-300 | Sigma 105 | Falcon 8 | sporo manualnych stałek M42

Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez turbol Zobacz posta
    Witam Was serdecznie.
    Jako ,że padło coś o mnie w tym wątku to się wypowiem. Mam ten obiektyw od paru lat i powiem szczerze, że nie zamieniłbym tego cudeńka na nic innego.
    Może napisałbyś jakiś szerszy test tego obiektywu? Dobrze jest poczytać opinie i obserwacje praktyka w tym zakresie.

Teraz czy warto wydać taką kasę . Powiem tak , jak ktoś ma takie pieniądze to warto.
    Po testowaniu ZD 90-250 jestem podobnego zdania.

Na pytanie Hadesa , czy moje zdjęcia warte takich pieniędzy.
    To pytanie akurat skierowałem do kolegi Glee, ale i tak dziękuje za odpowiedź.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Biała Podlaska
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Może niedługo się przysiądę do jakiegoś testu . Nie chcę zrobić tego byle jak , więc troszeczkę będę czasu potrzebował, ale tej zimy coś spróbuję naskrobać .

Uprawnienia umieszczania postów