Moja stopka jest dość skromna - staram się ważyć zakupy. Zdjęcia robię bo lubię robić - nie przekładam ich na pieniążki - aczkolwiek widzę przewagę w obrazkach więcej wartego i wyróżniającego się zd50 (fascynuje mnie ostrość i rozdzielczość) nad choćby zd70-300 no może trochę mniej nad 14-54... Stąd widzę że wydając więcej dostaje za swoje : ). Nie rozważam zakupu ZD300 bo to wykracza poza jakiekolwiek moje amatorskie potrzeby - trochę na wpół poważnie założyłem wątek bo tak jak o drogich samochodach koncepcyjnych czy sportowych tak i o niedostępnych obiektywach i sprzęcie lubię czytać i dużo wiedzieć.
Chciałbym kiedyś zobaczyć kogoś dźwigającego Olka w ten sposób (zdjęcie z wczorajszego meczu Polska-Włochy(0-2) we Wrocławiu - wykonane długim końcem z nietrafioną ostrością sp-570uz)
Ostatnio edytowane przez glee ; 12.11.11 o 11:59
Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem
Aj tam, warte, nie warte. Zabawa się liczy![]()
A ja myslalem, ze my tu powaznie.
No ale w sumie nikt nikomu nie zabroni marzyc
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Witam.
Dla wszystkich narzekających ma bule w plecach od dźwigania profi sprzetu.
pozdrawiam. romeq
Witam Was serdecznie.
Jako ,że padło coś o mnie w tym wątku to się wypowiem. Mam ten obiektyw od paru lat i powiem szczerze, że nie zamieniłbym tego cudeńka na nic innego. Praca jest bardzo przyjemna , wręcz komfortowa a uszczelnienia w fotografii przyrodniczej są też bardzo ważne. Do obiektywu podpinam i E3 i E5. Większej różnicy w pracy nie widzę . Obiektyw dobrze współpracuje z Tc i 2.0 i 1.4 .
Teraz czy warto wydać taką kasę . Powiem tak , jak ktoś ma takie pieniądze to warto.
Na pytanie Hadesa , czy moje zdjęcia warte takich pieniędzy. Na pewno nie , bo ja się cały czas uczę i robię to tylko dla przyjemności. Od prawie 10 lat jestem na emeryturze , dzieci mam już duże , więc co mi zostało. Moją pasją w tej chwili jest ochrona przyrody a przy okazji , fotografowanie tych pięknych istot żywych. Co miałem wybudować , wybudowałem, kupić kupiłem , więc pieniądze wydaję na żonę i sprzęt fotograficzny i mam nadzieję ,że tak to pozostanie przez jeszcze wiele lat. Aby tylko zdrowie było .
Pozdrawiam .
Pozazdrościć tylko można
Pozdrawiam!
Pozdrawiam, Andrzej.
E-30 | ZD 12-60 | ZD 50-200 SWD | ZD 70-300 | Sigma 105 | Falcon 8 | sporo manualnych stałek M42
Może napisałbyś jakiś szerszy test tego obiektywu? Dobrze jest poczytać opinie i obserwacje praktyka w tym zakresie.
Po testowaniu ZD 90-250 jestem podobnego zdania.
To pytanie akurat skierowałem do kolegi Glee, ale i tak dziękuje za odpowiedź.
Może niedługo się przysiądę do jakiegoś testu . Nie chcę zrobić tego byle jak , więc troszeczkę będę czasu potrzebował, ale tej zimy coś spróbuję naskrobać.