Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Wątek: dobór szkieł na bazie e-pl1

Jd
    Gość

Odp: dobór szkieł na bazie e-pl1

Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    No to wybór jest tylko jeden (doskonały zresztą) - Panas Lumix 20/1,7. Cena od 900zł (przy używce z Allegro i odrobinie szczęścia) do 1650.
    Ale jestes optymista. Ja od 2 miesiecy 5 razy dziennie przeglądam allegro i nie zauwazyłem 20 mm 1.7 tańszych od 1649 zł (sklep Gliwice). A od tygodnia same zoomy i 80% reszty to Samyangi (rybie slepia) a stałek niema wcale

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Ale jestes optymista. Ja od 2 miesiecy 5 razy dziennie przeglądam allegro i nie zauwazyłem 20 mm 1.7 tańszych od 1649 zł (sklep Gliwice). A od tygodnia same zoomy i 80% reszty to Samyangi (rybie slepia) a stałek niema wcale
    Bez przesady - było w ostatnim miesiącu 45 makro, 14/2,5, było 20,1/7 też , a że długo nie leżą to fakt. Proponuję przeglądać późno wieczorem, lub wcześnie rano.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Jd
    Gość

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Bez przesady - było w ostatnim miesiącu 45 makro, 14/2,5, było 20,1/7 też , a że długo nie leżą to fakt. Proponuję przeglądać późno wieczorem, lub wcześnie rano.
    mZD 45mm 1.8 z drugiej reki poszło za 1025 zł a w sklepie mozna kupic nowe za 999 zł.
    Może ja nie mam szczęścia ?.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Ale jestes optymista. Ja od 2 miesiecy 5 razy dziennie przeglądam allegro
    BŁĄD! Polecam subskrypcję kanału RSS z określoną kategorią, ew. po słowach kluczowych i ustawienie pobierania wiadomości często, można nawet co 5 minut (Opera). Jak ktoś siedzi przy kompie ma praktycznie natychmiast nowe oferty...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

mZD 45mm 1.8 z drugiej reki poszło za 1025 zł a w sklepie mozna kupic nowe za 999 zł.
    Może ja nie mam szczęścia ?.
    Proponuję mocniej popracować na forum i w okolicach Trzech Króli będzie w dobrej cenie Twoje. A na szkiełka Panasa musisz upolować, albo przywieść zza oceanu.

Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Jd
    Gość

Proponuję mocniej popracować na forum i w okolicach Trzech Króli będzie w dobrej cenie Twoje. A na szkiełka Panasa musisz upolować, albo przywieść zza oceanu.

Pozdrawiam AP.
    Dzięki za pociechę. Jak się chyba orientujesz nie mam PEN-a (teraz żałuję że go nie kupiłem- myślałem juz też o przejściu na stronę Jedi ale za duzo bym stracił finansowo) tylko Panasa GF2 i trochę niezręcznie mi się zdecydowanie wypowiadać (w domysle wymądrzać) bo to przecież OlympusClub. Czuje sie wsród Was jako gość i nie chciałbym tej gosciny nadużywać. Jestem jak inni uzytkownicy Panasów m43 trochę sierotką bo forum Lumix-a jest martwe (kilka postów dziennie)
    Te Trzech Króli to jak dobrze pójdzie to może w roku 2013 ?

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Jestem jak inni uzytkownicy Panasów m43 trochę sierotką bo forum Lumix-a jest martwe (kilka postów dziennie
    napisz tam cos, to moze ich troche ozywisz

Jd
    Gość

Cytat Zamieszczone przez jrc Zobacz posta
    napisz tam cos, to moze ich troche ozywisz
    Pisałem ale wiadomośc wisiała całymi tygodniami. Sporadycznie tam zaglądam ale widze ciagle to samo.

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Dzięki za pociechę. Jak się chyba orientujesz nie mam PEN-a (teraz żałuję że go nie kupiłem- myślałem juz też o przejściu na stronę Jedi ale za duzo bym stracił finansowo) tylko Panasa GF2 i trochę niezręcznie mi się zdecydowanie wypowiadać (w domysle wymądrzać) bo to przecież OlympusClub. Czuje sie wsród Was jako gość i nie chciałbym tej gosciny nadużywać. Jestem jak inni uzytkownicy Panasów m43 trochę sierotką bo forum Lumix-a jest martwe (kilka postów dziennie)
    Te Trzech Króli to jak dobrze pójdzie to może w roku 2013 ?
    Zajrzałem do Ciebie by popatrzeć na Twoje miejsce w rankingu - świadomie napisałem Ci to co napisałem. O ile pamiętam - to do GF2 da się przypiąć Olkowe szkiełka, a oferta Olympusa nie kończy się na aparatach i obiektywach do tych aparatów. Za dwa lata będziesz się zastanawiał nad nowym body to pomyślisz może o Olympusie.

Pozdrawiam AP.

Jd
    Gość

Zajrzałem do Ciebie by popatrzeć na Twoje miejsce w rankingu - świadomie napisałem Ci to co napisałem. O ile pamiętam - to do GF2 da się przypiąć Olkowe szkiełka, a oferta Olympusa nie kończy się na aparatach i obiektywach do tych aparatów. Za dwa lata będziesz się zastanawiał nad nowym body to pomyślisz może o Olympusie.

Pozdrawiam AP.
    Da się jak i odwrotnie. Przewaga Olympusa polega według mnie na stabilizacji w korpusie czego nie ma Panas. Szkiełka Panasa maja stabilizację ale tylko szkła zmiennoogniskowe (i to nie wszystkie bo np 7-14 f4.0 nie ma) natomiast stałki nawet te od Leici nie (za wyjatkiem 45 mm f2..

Pozdrawiam AJ.