E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Dzięki za pociechę. Jak się chyba orientujesz nie mam PEN-a (teraz żałuję że go nie kupiłem- myślałem juz też o przejściu na stronę Jedi ale za duzo bym stracił finansowo) tylko Panasa GF2 i trochę niezręcznie mi się zdecydowanie wypowiadać (w domysle wymądrzać) bo to przecież OlympusClub. Czuje sie wsród Was jako gość i nie chciałbym tej gosciny nadużywać. Jestem jak inni uzytkownicy Panasów m43 trochę sierotką bo forum Lumix-a jest martwe (kilka postów dziennie)
Te Trzech Króli to jak dobrze pójdzie to może w roku 2013 ?
Zajrzałem do Ciebie by popatrzeć na Twoje miejsce w rankingu - świadomie napisałem Ci to co napisałem. O ile pamiętam - to do GF2 da się przypiąć Olkowe szkiełka, a oferta Olympusa nie kończy się na aparatach i obiektywach do tych aparatów. Za dwa lata będziesz się zastanawiał nad nowym body to pomyślisz może o Olympusie.
Pozdrawiam AP.
Da się jak i odwrotnie. Przewaga Olympusa polega według mnie na stabilizacji w korpusie czego nie ma Panas. Szkiełka Panasa maja stabilizację ale tylko szkła zmiennoogniskowe (i to nie wszystkie bo np 7-14 f4.0 nie ma) natomiast stałki nawet te od Leici nie (za wyjatkiem 45 mm f2..
Pozdrawiam AJ.