Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 59

Wątek: Olympus E-5 + 14-54 wer. I - bez problemow?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Odp: Olympus E-5 + 14-54 wer. I - bez problemow?

Pewnie, że nie zauważę (odnosząc się do tego co Karol pisał). E-System jednak nie jest dla mnie nowością, poza najnowszymi Penami, których rawów nie miałem okazji obrabiać, i wiem czego się spodziewać. W związku z tym uważam, że płacenie obecnej ceny za E-5 jest nie tyle nieporozumieniem co po prostu głupotą. Chyba, że ktoś ma nadmiar i taki kaprys, to jego sprawa. Ja będąc w sytuacji autora wątku, chcąc koniecznie pozostać przy sprzęcie Olympusa kupiłbym E-3 lub E-30.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    W związku z tym uważam, że płacenie obecnej ceny za E-5 jest nie tyle nieporozumieniem co po prostu głupotą.
    Ej, no bez przesady. Hobby, to hobby, tu się liczy frajda i odczucia, a nie rachunkowość. Komuś sprawia frajdę kupno zegarka (kolejnego) za 10k, czy noża robionego na zamówienie za 3k choć de facto ich użyteczność nie jest większa niż odpowiedników za 1000, czy wręcz 200zł... ale przecież nie o ot chodzi. Można nazywać takie wybory ze swojego punktu widzenia - bezsensownymi, ale zarzucanie głupoty, jest nie na miejscu.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Grizz, dlatego podałem wyjątki, gdy kogoś na to po prostu stać i/lub ma taki kaprys.

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar Tobik
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Uważam, że płacenie obecnej ceny za E-5 jest nie tyle nieporozumieniem co po prostu głupotą. Chyba, że ktoś ma nadmiar i taki kaprys, to jego sprawa.
    I właśnie dlatego kupiłem E-1 za niecałe 10% obecnej ceny rynkowej E-5.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Przyjaciela, który klepnął mi minusa z dopiskiem, że mnie ponosi i sugestią, żebym odpoczął serdecznie pozdrawiam i informuję, że jedyny efekt jaki może osiągnąć moja pisanina to powstrzymanie nieszczęśliwca przed wydaniem furmanki pieniędzy za coś, co nie jest tego warte. No, chyba że ma naprawdę chęć, furmankę i kaprys

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Tobik Zobacz posta
    I właśnie dlatego kupiłem E-1 za niecałe 10% obecnej ceny rynkowej E-5.
    A jak sie ma to do calej dyskusji?

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Pewnie, że nie zauważę (odnosząc się do tego co Karol pisał). E-System jednak nie jest dla mnie nowością, poza najnowszymi Penami, których rawów nie miałem okazji obrabiać, i wiem czego się spodziewać. W związku z tym uważam, że płacenie obecnej ceny za E-5 jest nie tyle nieporozumieniem co po prostu głupotą. Chyba, że ktoś ma nadmiar i taki kaprys, to jego sprawa. Ja będąc w sytuacji autora wątku, chcąc koniecznie pozostać przy sprzęcie Olympusa kupiłbym E-3 lub E-30.
    tu się zgodzę... faktycznie E5 powinien kosztować poniżej 4 tysi...

| OlyJedi Awatar Tobik
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    A jak sie ma to do calej dyskusji?

pozdro
    Ano tak że płacąc 10 razy tyle za E-5 w stosunku do E-1, którym można bardziej poszaleć na ISO 100-200 jest dosyć niedorzeczne. Bo żeby używać wysokiego to kupiłbym K-5 lub D7000, który jest sporo tańszy a obrazek daje lepszy. Poza tym możesz to odebrać jako fakt że zgadzam się z Eddim.
    Ostatnio edytowane przez Tobik ; 8.11.11 o 23:25

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

nyny -ale patrząc na Wasze obrazki (Jaggera i Twoje) nigdy bym nie zgadł co było robione po której stronie przepaści (obaj macie świetne zdjęcia).
    Różnicę można zobaczyć tylko po stosunku boków = a tu wygrywa e5 bo 4:3 jest po prostu naturalniejsze dla mninb jako dla oglądającego.
    Mało tego -na twojej stronie nyny widzę wiele świetnych fotografii ale zabij mnie gdybym musiał zgadywać które są z czego (oprócz tego nieszczęsnego 3:2).
    No więc jak z tą czarną d...(ziurą)?
    Bo zaczynam się czuć jak ten kojot od strusia pędziwiatra który biegnie i biegnie i nie widzi że nie ma gruntu pod nogami >przepaść.
    Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 8.11.11 o 23:27

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    nyny -ale patrząc na Wasze obrazki (Jaggera i Twoje) nigdy bym nie zgadł co było robione po której stronie przepaści (obaj macie świetne zdjęcia).
    Różnicę można zobaczyć tylko po stosunku boków = a tu wygrywa e5 bo 4:3 jest po prostu naturalniejsze dla mninb jako dla oglądającego.
    No więc jak z tą czarną d...(ziurą)?
    W głowie, w głowie jest. Nyny widzi swoje - jest zadowolony. Jagger widzi swoje, też zadowolony. Ty widzisz ich zdjęcia i zlewasz jaki, to sprzęt, ważne, że obrazek odbierasz miły dla oka i też jesteś zadowolony. Grynt by każdy znalazł swoją dziurę I nie starał sie usilnie narzucać swojego rozwiązania jako jedynego słusznego.

p.s. Witamy po powrocie!
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.