S to nie jest tryb na statyw - czas otwarcia migawki będzie taki jak ustawisz - może być i 1/1000 s. Inna sprawa to czy jest światło wystarczające, żeby takie zdjęcie poprawnie wyszło.Zamieszczone przez kadm_kg
S to nie jest tryb na statyw - czas otwarcia migawki będzie taki jak ustawisz - może być i 1/1000 s. Inna sprawa to czy jest światło wystarczające, żeby takie zdjęcie poprawnie wyszło.Zamieszczone przez kadm_kg
slaszysz, przycisk "zmień" jest wbrew wszystkiemu bardzo funkcjonalny.
było sobie życie
Jeśli wolisz uczyć się komputerowo możesz też przetestować "multimedialną szkołę fotografowania national geographic" na 4 płytach.
polecam. kapitalna dla początkującego... zawsze lepiej zrozumieć działanie czasu przesłony, jak można to sobie potestowaćZamieszczone przez ziemia01
![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
ja zaczynałem od książkowej wersji szkoły fotografowania NG. również polecam![]()
.
kadm_kg Piszesz że masz braki czasowe na focenie, a co dopiero na książki. To właśnie "poświęcanie czasu" pięknej sztuce fotografii jest jednym z czynników żeby robić (nie lubię tego określenia) dobre zdjęcia. Właśnie fotografia uczy mnie CIERPLIWOŚCI, POKORY i OPANOWANIA czego i Tobie Życzę. Pozdrawiam.
Dziękuje za pomoc. Faktycznie najbardziej interesuje mni ta multimedialna. Muszę poszukac, gdzie to dostać.
O jakie drugie pokretlo chodzi przy tym S ????
Co do focenia to fociłem juz tylko poprzednio SONY V717, wiec cyfroweczka, teraz dopiero lusterkoTo kupilem poniewaz widzialem efekty u znajomego
![]()
Kadm_kg
nie chcę Ciebie martwić, ale to nie aparat robi zdjęcia - tylko ten kto go trzymaTo kupilem poniewaz widzialem efekty u znajomego![]()
![]()
OLYMPUS E-500, ZD 12-60/2.8-4.0, ZD 14-45/3.5-5.6, ZD 40-150/3.5-4.5, FL-36, filry HOYA polaryzacyjny LINIOWY i połówkowy-szary
Wiem, stad tutaj sie znalazłem. Inaczej bylbym juz mistrzem zaraz po zakupie![]()
co do multimedialnej szkoły fotografowania NG to na pewno się znajdzie coś na alledrogo. jeśli nie jesteś uprzedzony![]()
.