Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Olympus E-5 cena

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria

Odp: Olympus E-5 cena

Cytat Zamieszczone przez Muminek Zobacz posta
    (...) tak jest w OlyJedi.
    Misiu, ekhem... O tym to się powinien dowiedzieć, ale dopiero jak mu się ten Dżedaj pod nickiem pojawi :/
    "There's no such thing as free titties"

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez PawelN Zobacz posta
    Teraz pytanie z innej beczki: dlaczego ten sam produkt, oferowany w rodzimym kraju jest droższy, niż np. na zachodzie? Od czego to zależy? Zdaję sobie też sprawę, że każdy chce zarobić, ale żeby zaraz aż tyle?
    Dlatego ze wielu mysli podobnie jak Ty.Najgorsze co jest to zarabianie w kraju a wydawanie za granica.

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Muminek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    334
    Moja galeria

Jest już nowy cennik na listopad, trzeba tylko być w OlyJedi co już napisano. Pozdrawiam

PawelN
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Dlatego ze wielu mysli podobnie jak Ty.Najgorsze co jest to zarabianie w kraju a wydawanie za granica.
    Właśnie, że niewielu tak myśli. Polacy boją się kupować za granicą i wolą dopłacać, kupując w polskich sklepach internetowych (chodzi też w dużej mierze o bezpieczeństwo takich zakupów), pomimo tego faktu, sprzedaż w Polsce rośnie i dziwnym zbiegiem okoliczności wprost proporcjonalnie rosną też ceny towarów i usług Wydaje mi się, że Polska jako kraj na wiecznym dorobku zawsze będzie znacząco odchodzić od średniej, taka prawda. Znam obecne koszty prowadzenia DG i wiem, że trzeba gdzieś je dorzucić. Gdzie? Na odbiorcę końcowego

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria

Jeszcze gorsze jest zarabianie za granicą i wydawanie za granicą

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Herbatniczek Zobacz posta
    No to jeszcze jedno pytanie na jaki upust mogą liczyć OlyJedi ?
    Odczuwalny.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta

A co z opłatami fiskalnymi?
    Nie wiem jak ze sprzętem foto, ale książki fachowe zakupione na Amazon.com dostawałem z magazynu w De.

Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar Ziootek1971
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Jeżeli mowa o Amazon.com to, o ile nic się za oceanem nie zmieniło, to - niestety dla nas - sprzętu foto i pozostałej elektroniki sklep nie wysyłał poza USA. Kiedyś wysłałem do nich maila i zapytałem, czy moje pieniądze (w domyśle karta kredytowa) są gorsze? Odpisali, że nie, dodając też że takie mają umowy z dostawcami, czy jakoś w ten deseń. Pozostaje tylko zakup przez zaprzyjaźnioną osobę mieszkającą w USA i "import prywatny", albo kupno na Amazon.co.uk czy Amazon.de.
    Ziootek
    E-30; E-P3; mZD 14-42; "dekielek" 15 mm; ZD 14-54; ZD 9-18; ZD 40-150; Sigma 24; Metz 48-AF1