Strona 20 z 22 PierwszyPierwszy ... 101819202122 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 217

Wątek: Panasonic Lumix GX1

Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Odp: Panasonic Lumix GX1

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    To jest polskie forum i należy patrzeć z takiej perspektywy
    Masz po degradacji Polonii Warszawa wiecej wolnego czasu czy chcesz mi w ten sposob zakomunikowac moja niewystarczajaca polskosc?

Troszke sie spoznilem z zakupem. Jeszcze kilka dni temu mozna bylo kupic GX1 za $199. Takie ceny moga tylko cieszyc.

BTW. Olympus E-P3 rowniez dostal bardzo atrakcyjna cene.

Jd
    Gość

Po pierwsze : piłka nożna mnie w ogóle nie interesuje
    Po drugie : Gdzie Ty widzisz , że kwestionuje Twoja niewystarczającą polskość ?
    Weź Kolego poluzuj bo zawał murowany.

A tak na poważnie biorąc tylko cenę towaru i cenę przesyłki do Polski wychodzi to już ~ 323$
    323$ x 1,23 (23% VAT)x 1,065 (6,5% cła) = 423 $ x 3.295 (kurs dolara)= 1.394 zł

Tak więc dla zamieszkałych w Polsce i w Unii żadna to gratka , a takich na tym forum jest większość.

Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Po dodaniu kosztów przesyłki , VAT-u i cła juz tak różowo nie będzie

Tu mozesz mieć o wiele taniej http://allegro.pl/panasonic-dmc-gx1-...265421615.html
    Proponuję wygooglać tego sprzedawcę przed zakupami u niego.

Jd
    Gość

Ja u niego kupowałem i jakoś nie miałem problemów. Nie żebym go bronił - zresztą nikt nie musi tam kupować . Podałem tylko , że i u nas można kupić tanio.
    Zresztą ceny GX1 polecą teraz w dół bo na horyzoncie jest już GX2.
    Ja kupiłem kilka lat temu GF2 z 14 mm za przeszło 2 tyś zł (chyba 2.200) . Po pół roku sprzedałem osobno obiektyw i osobno body za łącznie niecałe 1.600 bo był już GF3.
    Innym problemem jest u nas możliwość zakupu samego body. W segmencie bezlusterkowców w 99,9% oferowane są zestawy korpus+obiektyw (kit). Te 0,1 to podzielone zestawy , ktoś osobno oferuje obiektyw i osobno korpus.
    Zreszta na nasz rynek nie oferuje sie sanego body. Przekonałem sie o tym przymierzając sie do NEX-6 . Jako ,ze nie pasował mi ten obiektyw oferowany z NEX-6 (wolałbym 18-55) wszedłem na strone Sony Polska i był tam sam korpus. Jednak w Sony Centre sprowadzono mnie na ziemię informując , że strona Sony Polska to tylko tłumaczenie z angielskiego (Sony GB) , i tylko tam oferowane jest samo body.

Taki to urok naszego rynku.
    Ostatnio edytowane przez Jd ; 1.06.13 o 15:50

Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Po pierwsze : piłka nożna mnie w ogóle nie interesuje
    Po drugie : Gdzie Ty widzisz , że kwestionuje Twoja niewystarczającą polskość ?
    Weź Kolego poluzuj bo zawał murowany.

A tak na poważnie biorąc tylko cenę towaru i cenę przesyłki do Polski wychodzi to już ~ 323$
    323$ x 1,23 (23% VAT)x 1,065 (6,5% cła) = 423 $ x 3.295 (kurs dolara)= 1.394 zł

Tak więc dla zamieszkałych w Polsce i w Unii żadna to gratka , a takich na tym forum jest większość.
    Swoim nieprzypadkowo skonstruowanym pytaniem sugerowalem Ci, ze podkreslanie polskosci tego forum i podnoszenie jako argumentu moze byc zle odebrane tym bardziej, ze w jego kontekscie uzyles nakazu konkretnego zachowania.

W przeciwienstwie do Ciebie wole patrzec na rozne sytuacje z wielu perspektyw. Czasy sie zmienily i wiele osob rowniez w Polsce nie tylko ma rodzine w USA, ale samemu podrozuje za ocean. I jesli maja sposobnosc wykorzystac ten fakt, to nadarzyla sie swietna okazja, by stac sie posiadaczem swietnego aparatu oferowanego po bardzo atrakcyjnej cenie.
    Ostatnio edytowane przez kot ; 1.06.13 o 16:08

Jd
    Gość

Cytat Zamieszczone przez kot Zobacz posta
    Swoim nieprzypadkowo skonstruowanym pytaniem sugerowalem Ci, ze podkreslanie polskosci tego forum i podnoszenie jako argumentu moze byc zle odebrane .....
    Może rozwiniesz swój wywód bo nie bardzo wiem co masz na myśli ?

Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Może rozwiniesz swój wywód bo nie bardzo wiem co masz na myśli ?
    Przepraszam, ale bardziej przystepnie nie potrafie. Podejmujac probe moglbym Cie urazic, a tego chce uniknac.

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Może się sugeruję ale czy występowanie shutter lagu w GX1 zależy od przypiętego obiektywu?
    Z kitem aparat śmiga ale z 14mm Panasa trochę zwalnia przed wyzwoleniem migawki.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Może się sugeruję ale czy występowanie shutter lagu w GX1 zależy od przypiętego obiektywu?
    Z kitem aparat śmiga ale z 14mm Panasa trochę zwalnia przed wyzwoleniem migawki.
    Łapie ostrość dłużej?
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Łapie ostrość dłużej?
    Nie AF tylko shutter lag.
    Teraz sam nie wiem - przed chwilą pstryknąłem po dwa zdjęcia z kita i 14-tki i pracują podobnie.

Kilka dni temu wyskoczyłem w plener z 14-tką i część zdjęć wyszła poruszona - jestem pewien, że miałem shutter lag i wystąpił on z 14-tką. Nie znajduję odpowiedzi na to - temperatura, styki a może po ustawieniu AF obiektyw dokonywał jakiejś korekty?
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)