Strona 17 z 22 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 217

Wątek: Panasonic Lumix GX1

Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Odp: Panasonic Lumix GX1

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Jak kupisz i troche poużywasz to zmienisz zdanie.
    na marginesie, mam i uzywam XZ-1 wiec wiem, ze to nie ta sama jakosc obrazka. Co prawda nie kupilem, tylko kupili mi w robocie, ale uzywam. Jest OK, na targach itp. oraz jako EDC sprawdza sie swietnie. Ale obrazek nie ten, nie mowiac o tym, ze mojego Jaska to tym AF nie dogonie, bez szans.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Jak kupisz i troche poużywasz to zmienisz zdanie. A ta jakośc to taka marketingowa.

I to mnie cieszy ,ze nie musze nic dopinać. Do dopinania to mam D90. System m43 w wykonaniu Panasonic to droższy system niż lustrzankowy APS-C i najgorszy stosunek jakości do ceny . Oczywiście jakości otrzymywanych fotek.
    Jedyna jaskółka to Olympus i to tylko w programnie OJ.
    A ja chce podpinac a nie chce miec dwoch aparatow - zwlaszcza ciezkiej lustrzanki ktorej potem nie chce mi sie zabierac z domu. Co do ceny to faktycznie nie jest tanio ale zwykle lekko i przyzwoicie jakosciowo (przynajmniej jesli chodzi o stalki). Zaden z podanych przez Ciebie aparatow nie jest kieszonkowy ani wiele lzejszy (G1X jest nawet ciezszy) od np. G3 + nalesnik a lustrzanka + kompakt nie wychodzi tez lepiej cenowo. Ty wolisz dwa aparaty a ja wole jeden - dla kazdego cos innego

Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Fajny test GX1. Generalnie ciekawy (choć na razie nie za obszerny) blog m43

http://admiringlight.com/blog/panaso...mc-gx1-review/

dzarro
    Gość

Jd
    Gość

Co ten Panas ćwiczy? Nie dość ,ze drogie to jeszcze takie niedoróbki ?

| OlyJedi Awatar hadan
    Mieszka w
    pomorskie
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Rzeczywiście wyniki testu zniechęcające do kupna. Ale ciekawe bo w tej chwili
    redakcja Foto Kuriera testuje ten aparat. Ciekawe jaka będzie ich opinia.

Pozdrawiam.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Co ten Panas ćwiczy? Nie dość ,ze drogie to jeszcze takie niedoróbki ?
    Juz od jakiegos czasu wiadomo ze to najmniej oplacalny model Panasonic'a wiec nie rozumiem co Cie dziwi - zwlaszcza jesli ktos uzywa wizjera. Co do problemow z jakoscia obrazu to raczej stawiam na egzemplarz aparatu lub szkla - w zadnym inny tescie tego body nie widzialem podobnych zarzutow

Jd
    Gość

No nie wiem czy to wina konkretnego body lub szkła bo piszą tak :

"Nie dotyczą wyłącznie pojedynczego egzemplarza, bo sprawdziliśmy pod tym kątem drugi - z takim samym efektem końcowym. Wykluczyliśmy także winę obiektywu, bowiem zarówno w przypadku użycia Olympusa M.Zuiko Digital 45 mm f/1.8, jak i Panasonika G X VARIO PZ 14-42 mm f/3.5-5.6 ASPH. P.O.I.S. obserwowaliśmy te same efekty. Na koniec można jeszcze dodać, że problem pojawił się też na RAW-ach wywołanych programem Lightroom - nie jest to więc wina używanego przez nas dcrawa. "

więc cos jednak jest na rzeczy.

| OlyJedi Awatar qazy
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Przeczytałem Waszą dyskusję i myślę sobie że ocena jaki sprzęt lepiej mieć i który ma lepszy współczynnik jakości do ceny jest bardzo subiektywna i zależy od tego czego od sprzętu oczekujemy i dlaczego tak naprawdę taki a nie inny wybraliśmy.
    Poszczególne elementy aparatu mogą być lepsze lub gorsze od konkurencji ale co z tego jak dla kogoś jeszcze co innego ma decydujące znaczenie przy wyborze a pewne mankamenty bez problemu akceptuje. itd.

BTW sprawdziłem w swoim egzemplarzu (w domowych warunkach) to co opisuje optyczne.pl w swoim teście i prawdę mówiąc nic takiego nie zauważyłem. Nie zauważyłem żadnego dołka ostrości przy iso 400 czy 800. Dziwna sytuacja.

Tak czy inaczej ja jestem zadowolony z zakupu (choć marzył mi się E-M5 ale cena mnie zniechęciła - może kiedyś...). W końcu mam aparat zawsze przy sobie
    Było: Panasonic GX1, Olympus E510
    Jest: Panasonic GX7

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria

Ciekaw jestem czy ktoś miał okazję porównać GX1 i G3? interesują mnie ogólne wrażenia dotyczące AF, szybkości reakcji, menu itp. sample juz przegladałem.
    Bardziej podoba mi się ergonomia GX1 ale G3 jest bardziej znany.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)