w domu mam serie obrazków replik z niemal wszystkich cerkwi w bieszczadach i czasem bezwiednie na nie patrze - kiedyś zastanawiałem się jak pokazać coś co wszyscy oglądają z pozycji ścieżki dochodzącej do obiektu by budziło zaciekawienie a najlepiej wątpliwości czy ja tu kiedyś naprawdę byłem/am - dzięki Tobie zainteresował mnie szeroki kąt w bliskiej perspektywie (to morskie oko ;p) - nie potrafię wyciągnąć podobnych efektów z obiektywu typu fisheye... mam wrażenie że pokazując takie miejsce najlepiej posłużyć się właśnie czymś w rodzaju złożenia panoramy - tak więc wkrótce popróbuje sam : )
ostatnia wrzuta bardzo monumentalna i ostra w centrum - potęga m43 ujawnia się na ścianach z tył pokazując ich nieregularną fakturę... PENy to nie zabawki : ]
Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem
Podziękowania dla przemiłej Pani Małżonki, bez jej dopingu pewnie byś się nie zmobilizował.
Miło było Was Oboje poznać. Czekam na dalsze fotki. Wątek zasubskrybowany
Jesienne zdjęcia przyciągają wzrok a cerkiew znakomita. Szafki faktycznie można wystemplować albo przynajmniej zamknąć![]()
pozdrawiam
Jasiu z Rybnika
Dzięki wszystkim za odwiedziny i komentarze, a dla Jasia całusy od Marysi![]()
Przyznam, że jak tak sobie wędrowałem przez tę wioseczkę, to szukałem motywów które podpatrzyłem u Janka Muzykanta. Janko mnie naprawdę zainspirował. Jednak Szymbark to nie Ochotnica, tu jest pełen industrial- nawet dla koni jest satelita
7.
z motywów "klasycznych" to tylko kosa została
8.
I jeszcze jedna panorama, tym razem czuję że ją trochę spaprałem - muszę się przysiąść lepiej
lepiej kliknąć w link:
http://bodzio.dug.net.pl/krajobrazy/Szymbark/szymb2.jpg
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Kosa na slupie ekstra, oby sie nigdy nie stepila![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
.Pięknie pokazałeś innowacyjność ludności okołogorlickiej - nowe zastosowanie słupa elektrycznego, a panoramka dalej trochę przymała.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Co za armagedon, Beskidzkie Morskie Oko nam wysycha, Klimkówka to też ostatnio prawie kałuża była, dramat
Świetne jesienne kolorki, a ujęcie z cerkwi - super sprawa. Ja w tych cerkwiach to zawsze głupieję z kadrami, przytłacza mnie klimat po prostu![]()
Pozwoliłem sobie zająć się kosą :
Gorliczanin mnie odwiedził - super sprawa
Z cerkiewkami to wygląda aktualnie tak, że Wojewoda Małopolski podpisał umowę w sprawie ich udostępnienia w okresie letnim dla wszystkich. Zostali zatrudnieni ludzie, którzy mieli je udostępniać przez cały dzień do godz. 18.00
Świetna sprawaPóźniej jeszcze coś napiszę na ten temat.
B&W no proszę proszę
Nie wiem - ja po doświadczeniach z DRUCH-em, FED-em, zabawą z chemią, powiększalnikami Beta i Krokus zachowałem jakiś sentyment do czarno-białych. Jednak prawdziwe WB to z kliszy czarno-białej. A z cyfry nigdy się nie osiągnie tego efektu.
Eeech ale to tylko takie moje dywagacje![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
A ja jeśli już bym coś z kosą robił to w tym kierunku:
Aha, nie jest to tylko poostrzone![]()
zZz