I znów wieczór - jak szybko płynie czas
Cerkiew w Banicy. Cerkiew prawosławna. W miarę nowa. Wybudowana w 1932 roku. Najpierw jako kapliczka, aktualnie jako cerkiew filialna. Maleńka, nie posiada ikonostasu, tylko obrazki świętych w kształt ikonostasu ułożone.
Ksiądz ma fach w rękach - właśnie samodzielnie rzeźbi "Carskie Wrota". Samodzielnie buduje ołtarz, sam wykonał wiele innych prac związanych z upiększeniem cerkiewki.
Do fotografowania obiekt wredny - całe stado drutów. Obiekt praktycznie wtopiony pomiędzy domy, stajnię / stodołę, gnojowisko.
Jutro kilka zdjęć bez retuszu.
738.
739.
Załącznik 88346Załącznik 88345
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Super. Zawsze imponują ludzie z sercem, animuszem.
Tym razem wybieram 738Piękne cerkwie nam prezentujesz.
Świetna 737
E5 + parę standardowych drobiazgów...
Każdy z nas stworzony jest do tego, co robi ...
moje podróże | moje spotkania z Kanarami ... | samoloty, samoloty, samoloty ... | mój profil | Japonia w obiektywie Gaijina
Też wybieram 738 z ostatniej dwójki.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Kolejne piekne foty wrzuciles.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Jak robiłem zdjęcia powyższej cerkiewki, to zaglądnąłem na wiejski cmentarzyk w Bodakach. Malutki, jak wszystko w Bodakach o powierzchni 0,28 ha.
Na cmentarzu jest lekko ponad 60 mogił. Jest tu kilka starych nagrobków, w większości prawosławnych.
Autorem większości krzyży jest Wasyl Gracoń z Bartnego.
740.741.
742.
743.
744.
745.
746.
747.
748.
749.
750.
751.
752.
![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Super zdjęcia cerkwi. Ciekawy jestem jak wyglądają zdjęcia bez retuszu bo na zaprezentowanych wygląda jakby cerkwia była zlokalizowana bardzo malowniczo a z tego co napisałeś wnioskuje, że tak nie jest.