Bardzo lubię tu zaglądać. Szkoda, że tyle zwlekaleś z założeniem własnego wątku![]()
Bardzo lubię tu zaglądać. Szkoda, że tyle zwlekaleś z założeniem własnego wątku![]()
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7
Bodzip, jeszcze trochę i na Klimkówce boisko sportowe powstanieBynajmniej nie do piłki wodnej.
56 bardzo fajne - pokazuje jaki inny może być widok w naszych beskidach, jak spadną liście(ja jak się szwendałem w tamtym miejscu, to wszystkie widoki miałem za zieloną ścianą)
Obrazki z Klimkówki doskonałe! Pieknie nam tu prezentujesz swoją okolicę! Powodzenia życzę i pozdrowienia przesyłam!
Rysiek_______________
Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3
56! Podoba mi się najbardziej. Jeszcze trochę , zanim dojadę do Ciebie będę wiedział co i gdzie bedę chcial obejrzec.
Pozdrawiam Beskid Niski i Gorlice.AP.
---------- Post dodany o 22:15 ---------- Poprzedni post był o 22:08 ----------
A Ty się nie leń - wiem, że masz teraz masę obowiązków, ale jak się już, trochę odrobisz zaplanuj na przykład - jeden wyjazd w miesiącu za miasto, aparat, statyw i w dolinę Odry - tam jest też pięknie , ciekaw jestem jak tam zmienia się przyroda , wiosna jest na Opolszczyźnie jakieś 3 tygodnie wcześniej jak w Małopolsce. I te wspaniałe rozległe prawie proste pola - można focić szerokim kątem , nie potrzeba na co dzień tele. I te mgły nad pradoliną Odry, A na już wyjdź czasem w miasto - Opole ma tez ciekawe miejsca i zakątki.
Ostatnio edytowane przez apz ; 12.11.11 o 23:38
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
"Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs
Zagladam, ogladam i czytam.
Fajnie tu![]()
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
Witajcieciesze sie z odwiedzin.
Co do swiatla - wlasnie po to kupilem 12/2,0 W cerkwi jest tylko po jednym malym okienku z kazdej strony dla kazdej z trzech czesci. Wiec jest ciemno. Poza tym bylem tam wtedy gdy bylo zachmurzone, aby wpadajace promienie sloneczne nie powodowaly wypalonych plam.
Ten obiektyw jest wlasnie do takich celow![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Sumienia nie Masz, żeby tak człeka po górkach-dołkach ciągać!
Świetne foty i klimacik wątku po byku(avatarze).![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
No i mnie dopingujecie- co trudne jest bo pogoda się psuje.
Ponieważ urlop się skończył, więc to był szybki wypad do wsi Bodaki. Po południu - więc i światło nie to, zamglenie i trochę chmur... no nic
Bodaki i sąsiednia wieś Bartne to gorlickie zaplecze kamieniarstwa. Wydobywa się tam piaskowiec pasma Kornut - na płytki chodnikowe, krzyże tak przydrożne jak i na cmentarze, kamienne blaty stołów, koryta dla bydła.
Na 57 takie ciekawe skojarzenie słupa i żurawia. Na kolejnych to taka łazęga po lesie. Jak widać polują, śmiecą i tną. Nawet sobie drogę porządną zrobili do zwózki drewna.
57. 58. 59. 60.
Te dwie chałupy - to ludzie w tym nadal mieszkają, a sypie się to całkiem.
61. 62.
No i dwa ostatnie zdjęcia - pamiątka po największej bitwie I Wojny Światowej, zwanej Bitwą pod Gorlicami. Takich cmentarzy są setki jak nie tysiące rozsiane po wszystkich miejscowościach. Pod samymi Gorlicami zginęło wtedy ponad 20 000 ludzi, a na całym froncie związanym z tą bitwą sami Rosjanie stracili 80 000 żołnierzy. Front był od Tarnowa aż po Łupków w Bieszczadach. Małe Verdun - tak mówią o tej bitwie.
Ale powiedzmy, że to będzie jakaś kolejna część tego wątku
63. 64.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||