Strona 9 z 716 PierwszyPierwszy ... 78910111959109509 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 7153

Wątek: Mój Beskid Niski

| OlyJedi Awatar Lolita
    Mieszka w
    Za siedmioma lasami...
    Siła reputacji
    195
    Moja galeria

Odp: Bodzip - różności

Bardzo lubię tu zaglądać. Szkoda, że tyle zwlekaleś z założeniem własnego wątku
    Lola vel Sharlotta >>Sekretarka Prezesa TWA<< <3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
    Nie jestem starą babcią Zlotowiczka: 7

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    73
    Moja galeria

Bodzip, jeszcze trochę i na Klimkówce boisko sportowe powstanie Bynajmniej nie do piłki wodnej.

56 bardzo fajne - pokazuje jaki inny może być widok w naszych beskidach, jak spadną liście (ja jak się szwendałem w tamtym miejscu, to wszystkie widoki miałem za zieloną ścianą)

| OlyJedi Awatar Rysiek_O
    Mieszka w
    47-364 Komorniki
    Siła reputacji
    312
    Moja galeria

Obrazki z Klimkówki doskonałe! Pieknie nam tu prezentujesz swoją okolicę! Powodzenia życzę i pozdrowienia przesyłam!
    Rysiek_______________
    Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

56! Podoba mi się najbardziej. Jeszcze trochę , zanim dojadę do Ciebie będę wiedział co i gdzie bedę chcial obejrzec.
    Pozdrawiam Beskid Niski i Gorlice.AP.

---------- Post dodany o 22:15 ---------- Poprzedni post był o 22:08 ----------

Cytat Zamieszczone przez Rysiek_O Zobacz posta
    Obrazki z Klimkówki doskonałe! Pieknie nam tu prezentujesz swoją okolicę! Powodzenia życzę i pozdrowienia przesyłam!
    A Ty się nie leń - wiem, że masz teraz masę obowiązków, ale jak się już, trochę odrobisz zaplanuj na przykład - jeden wyjazd w miesiącu za miasto, aparat, statyw i w dolinę Odry - tam jest też pięknie , ciekaw jestem jak tam zmienia się przyroda , wiosna jest na Opolszczyźnie jakieś 3 tygodnie wcześniej jak w Małopolsce. I te wspaniałe rozległe prawie proste pola - można focić szerokim kątem , nie potrzeba na co dzień tele. I te mgły nad pradoliną Odry, A na już wyjdź czasem w miasto - Opole ma tez ciekawe miejsca i zakątki.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 12.11.11 o 23:38
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Normalnie mnie zawstydzacie, a równocześnie inspirujecie do lepszej pracy
    Karolu, kiedyś wrzucałem zdjęcie muszli z muzeum. Było robione na 1/3 s. Tyle potrafię utrzymać z ręki, oczywiście przy włączonej stabilizacji. 1/5 s zawsze.

Dzisiejsze obrazki będą z Klimkówki. Zbiornik retencyjny na rzece Ropie. W zeszłym roku uratował Gorlice przed powodzią. Ja wprawdzie miałem garaż 2x zalany po pas, ale miasto w większości ocalało. Gorzej było z niżej położonym Jasłem - gdzie do Ropy i Sękówki dołożyły się jeszcze Wisłoka i Jasiołka. No i tamtemu miastu się nie udało.
    A dlaczego to piszę - na jednym z dzisiejszych zdjęć pokazałem część początkową - wlotową jeziora. Jest całkiem sucha. Jak na początku roku lało i lało, tak od połowy sierpnia, za wyjątkiem kilku niewielkich posikiwań, nie było większego deszczu. No i jest susza.
    Załoga zapory ma obowiązek wypuszczać 4 m3/s wody aby utrzymać życie biologiczne w rzece. A dopływu prawie nie ma, no i jest ból.
    Pogody na zdjęcia nie była rewelacyjna - bardzo silny wiatr, spore zamglenie i zimno

52. 53. 54. 55.
    56.
    całą wrzutka fajna, ze o informacjach nie wspomnę bo za każdym razem są bardzo interesujące. Najbardziej mi się podoba 55 i 56 a kolory są urzekające na wszystkich
    "Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar masakrer
    Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria

Zagladam, ogladam i czytam.
    Fajnie tu
    Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Dzuiko
    Mieszka w
    (z)Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mysikrolik Zobacz posta
    Bardzo lubię tu wpadać. Piękna cerkiew. Jak Ty to robisz, że masz tak magiczne kolory na zdjęciach?
    Obróbka zapewne swoją drogą ( albo Mirkową ), ale musiał mieć Bodzip fantastyczne swiatło w tym wnętrzu, prawda ?

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Witajcie ciesze sie z odwiedzin.
    Co do swiatla - wlasnie po to kupilem 12/2,0 W cerkwi jest tylko po jednym malym okienku z kazdej strony dla kazdej z trzech czesci. Wiec jest ciemno. Poza tym bylem tam wtedy gdy bylo zachmurzone, aby wpadajace promienie sloneczne nie powodowaly wypalonych plam.
    Ten obiektyw jest wlasnie do takich celow
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Sumienia nie Masz, żeby tak człeka po górkach-dołkach ciągać!
    Świetne foty i klimacik wątku po byku(avatarze).
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

No i mnie dopingujecie - co trudne jest bo pogoda się psuje.
    Ponieważ urlop się skończył, więc to był szybki wypad do wsi Bodaki. Po południu - więc i światło nie to, zamglenie i trochę chmur... no nic
    Bodaki i sąsiednia wieś Bartne to gorlickie zaplecze kamieniarstwa. Wydobywa się tam piaskowiec pasma Kornut - na płytki chodnikowe, krzyże tak przydrożne jak i na cmentarze, kamienne blaty stołów, koryta dla bydła.
    Na 57 takie ciekawe skojarzenie słupa i żurawia. Na kolejnych to taka łazęga po lesie. Jak widać polują, śmiecą i tną. Nawet sobie drogę porządną zrobili do zwózki drewna.

57. 58. 59. 60.

Te dwie chałupy - to ludzie w tym nadal mieszkają, a sypie się to całkiem.

61. 62.

No i dwa ostatnie zdjęcia - pamiątka po największej bitwie I Wojny Światowej, zwanej Bitwą pod Gorlicami. Takich cmentarzy są setki jak nie tysiące rozsiane po wszystkich miejscowościach. Pod samymi Gorlicami zginęło wtedy ponad 20 000 ludzi, a na całym froncie związanym z tą bitwą sami Rosjanie stracili 80 000 żołnierzy. Front był od Tarnowa aż po Łupków w Bieszczadach. Małe Verdun - tak mówią o tej bitwie.
    Ale powiedzmy, że to będzie jakaś kolejna część tego wątku

63. 64.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||