cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Faktycznie się wali. ale - jak wynika z Twojego wyjaśnienia jest to odbicie smutnej rzeczywistości. A kadr bardzo fajny - już się w nim wiosnę czuje.
Ostatnio edytowane przez wyszomir ; 16.03.21 o 21:15
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Owczary - stary cmentarz wioskowy. Na jednym ze zdjęć widać w tle nowy, usytuowany po drugiej stronie drogi
2958.
2959.
2960.
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Było ślicznie zimowo, ale zima już chyba się na dobre skończyła....
To u Ciebie - coś ciekawego z Gorlic
https://www.youtube.com/watch?v=IM100T-2qfg
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Trzeba będzie to zobaczyć na żywo
pozdrawiam
DWT
![]()
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
Przejdę się i porobię foty. To jest na terenie Gorlickiego cmentarza "Żydowskiego".
Nie wiem czy pamiętasz - kilka lat temu pisałem z okazji remontu "Gorlickiej Starówki" - że w starym budynku straży pożarnej znaleziono w piwnicach schowane macewy z cmentarza żydowskiego. Jeszcze przedwojenne macewy, które schowano przed hitlerowcami. Te właśnie macewy zostały wyeksponowane w tym nowym pomniku.
Z drugiej strony, na Facebooku pojawiło się strasznie dużo komentarzy rasistowskich - jak się domyślasz (domyślacie) to w większości Narodowcy lub PIS.
2961.
2962.
2963.
Brawo dla Gorlic i gorliczan, że tak o to dbają, bo to byli jednak Polacy, w sensie obywatele Rzeczypospolitej tyle że narodowości żydowskiej.
Niestety przykro patrzeć i wiedzieć jak dużo jest wśród nas nienawistników. I nie ma nadziei że szybko sie to zmieni.
Na pewno wybiorę się do Gorlic i okolic ale czekam na lepszą pogodę i dłuższe dni.
A zdjęcia widzę w ładnym świetle zrobione![]()
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
Jeszcze trochę zimowych...
2964.
2965.
Podoba mi się ostatnie, tylko szkoda że nie popracowałeś trochę nad nim leniuszku....![]()
Ach ten klimat zimowy....
"Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" - Ruth Bernhard